Scandalul permiselor auto: Zeci de mii de fișe medicale false eliberate de o clinică privată

20 ianuarie 2024  |  13:21  |  👁 136 Vizualizari


O clinică privată din Ilfov este investigată într-un dosar în care se presupune că au fost emise zeci de mii de fișe medicale false pentru obținerea permiselor de conducere. În urma perchezițiilor efectuate joi la clinica respectivă și la un imobil din Călărași, anchetatorii au confiscat sume de bani, parafe medicale, telefoane mobile și documente ce ar putea susține acuzațiile.

Administrația clinicii și mai mulți medici sunt suspectați că au completat și eliberat în mod fraudulos aceste fișe medicale, fără ca beneficiarii să se prezinte pentru consultații adecvate sau, în unele cazuri, deloc. În cadrul investigației, s-a constatat că în perioada 2019-2024, administratorii clinicii și medicii ar fi emis fișe medicale necesare pentru permisele auto, în absența unor consultații corespunzătoare sau cu implicația unor persoane fără pregătire medicală adecvată.

Un total de șase persoane, doi bărbați și patru femei cu vârste cuprinse între 34 și 56 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore în acest caz. Aceștia urmează să fie prezentați procurorului de caz, iar ancheta vizează infracțiuni precum fals intelectual și abuz în serviciu. Sprijin de specialitate a fost acordat de Direcția Operațiuni Speciale, iar la percheziții au participat forțe de poliție din Ilfov, Călărași și alte județe.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.