Rusia trimite americanilor o nouă notă diplomatică. Antonov: Am subliniat că actuala situație în care SUA înarmează Ucraina este inacceptabilă și am cerut încetarea acestei practici

25 aprilie 2022  |  10:35  |  👁 438 Vizualizari


Rusia a avertizat Statele Unite să nu mai trimită arme Ucrainei, a spus Anatoli Antonov, ambasadorul Moscovei la Washington, adăugând că o notă diplomatică oficială a fost trimisă în acest sens, transmite The Guardian.

„Am subliniat că actuala situație în care SUA înarmează Ucraina este inacceptabilă și am cerut încetarea acestei practici”, a declarat Anatoli Antonov într-un interviu pentru televiziunea de stat a Rusiei, Canal 24.

Antonov a adăugat că o notă diplomatică oficială a fost transmisă Washingtonului pentru a exprima îngrijorările Rusiei.

Afirmațiile vin după ce secretarul de stat american Antony Blinken și secretarul Apărării Lloyd Austin au vizitat duminică Kievul.

Americanii au promis încă un ajutor de 713 milioane de dolari pentru nevoile militare ale Ucrainei și pentru alte state din regiune care au ajutat Ucraina.

Șeful Pentagonului a declarat, la finalul vizitei, că Ucraina poate câștiga războiul împotriva agresiunii rusești dacă are ”echipamentele și suportul necesare”.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.