Românii își cumpără bilete la mare pentru la vară, dar fac și asigurare storno

31 ianuarie 2021  |  16:35  |  👁 403 Vizualizari


Peste 14.000 de români și-au cumpărat deja pachete turistice pentru la vară în staţiunile românești de la Marea Neagră, aproape dublu faţă de luna noiembrie 2020.
Pe de o parte, românii sunt optimiști privind efectele vaccinării, pe de alta rămân prudenți, mulți dintre ei făcând și asigurare storno pentru pachetele achiziționate.
Cei care au cumpărat deja vacanţe pentru vara 2021 s-au orientat în special către Mamaia – care este în continuare cea mai populară destinaţie de vară pe litoralul românesc – şi Eforie Nord.
„Optimismului generat de startul şi derularea în bune condiţii a campaniei naţionale de vaccinare se observă în revenirea apetitului românilor pentru vacanţe. Mulţi îşi fac deja planurile pentru concediul de vară şi îşi rezervă sejururi pe litoralul românesc. Comparând cu luna noiembrie – o lună încă a incertitudinilor în privinţa evoluţiei pandemiei şi a procedurii de aprobare a vaccinurilor dezvoltate de diferite companii farmaceutice – în ianuarie înregistrăm o dublare a numărului de rezervări făcute”, a declarat Ionuţ Nedea.
Preţul mediu al unui sejur achiziţionat în această perioadă a fost de aproximativ 2.700 lei. Dar au fost şi români dispuşi să aloce bugete mai mari pentru vacanţa la Marea Neagră. Cea mai scumpă rezervare făcută în luna ianuarie este pentru un sejur de 13 nopţi, cu demipensiune, la un hotel de 4 stele, care a costat peste 16.500 lei.
Asigurare storno, pentru orice eventualitate
Printre cele mai solicitate unităţi de cazare rămân cele care oferă servicii all inclusive şi cele care pun la dispoziţie facilităţi pentru familiile cu copii.
„În perioada analizată, observăm o creştere a cererii pentru pachetele all inclusive, interesul datorându-se reducerilor de până la 49% acordate prin programul Înscrieri Timpurii. În contextul incertitudinilor generate de pandemie, am venit în sprijinul turiştilor noştri cu o asigurare storno care include protecţia în cazul îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2. De altfel, mai bine de o treime dintre rezervările efectuate pentru la vară includ asigurarea storno”, a precizat Ionuţ Nedea.
Reprezentanţii Litoralulromanesc.ro se aşteaptă în vară la o revenire a turiştilor pe litoral, în condiţiile în care în sezonul estival precedent s-a înregistrat o scădere cu 20% a numărului celor care şi-au făcut vacanţele la Marea Neagră, ca urmare a restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.