România, destinație de weekend pentru greci. Ministrul elen al Turismului, Vasileios Kikilias: Aveți cultură, aveți biserici ortodoxe, aveți istorie

9 mai 2022  |  05:47  |  👁 265 Vizualizari


România ar putea să devină o destinaţie de weekend pentru greci. Asta îşi propun autorităţile de la noi din ţară, dar şi cele elene, care vor să realizeze un plan de promovare a turismului românesc.

Vasileios Kikilias – ministrul Turismului din Grecia, a vorbit despre dorința lui de a răsplăti aprecierea și bunăvoința românilor care iubesc Grecia și vin în țara sa.

„Pe lângă afacerile de aici, unde venim cu imobiliare și alte afaceri sau cu studenți, putem să ne concentrăm pe weekenduri lungi în România, de vineri până duminică, ceea ce ar fi ușor pentru greci. Ei au această cultură de a călători la sfârșitul săptămânii și sunt multe locuri de vizitat pentru greci, în România. Acesta ar fi un lucru. Un alt lucru ar fi excursii și vacanțe pentru școli și universități. Aveți cultură, aveți biserici ortodoxe, aveți istorie și cred că grecilor le-ar plăcea să afle de ele. Și am sugerat și vom lucra împreună pentru a putea să facem cunoscute aceste lucruri pentru România. Pentru ca mai mulți oameni să afle și să înțeleagă. Și când vor afla și vor înțelege, sunt convins că vor veni”, a declarat ministrul.

Vasileios Kikilias este ministru al Turismului în Cabinetul lui Kyriakos Mitsotakis . Este membru al Parlamentului Elen pentru Noua Democrație în circumscripția Atenei. De asemenea, este un baschetbalist profesionist pensionat , care a jucat pentru Panionios BC, Ionikos Nikaias BC, AEK BC, Apollon Patras BC și Naționala Greciei.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.