Revine trenul direct București – Istanbul: Costă 53 de euro, face peste 18 ore, iar viteza medie e sub 45 km/h

3 iunie 2022  |  08:42  |  👁 511 Vizualizari


Trenul direct București – Istanbul revine cu curse zilnice, după o pauză lungă cauzată de pandemie. Marea problemă este că face 18 ore și jumătate până la gara Halkali, din cauza vitezelor mici și a staționărilor numeroase, mai ales la granițe. Sunt 809 km cu trenul și viteza medie ajunge să fie sub 45 km/h, scrie Hotnews.

O călătorie de la Bucureşti Nord la Halkali/Istanbul (sau retur) costă 53,2 euro la vagon cușetă cu 4 locuri.
Cu autocarul sau cu mașina personală drumul București – Istanbul poate dura și sub 12 ore. Cu trenul durează o veșnicie fiindcă este ocolit și lent drumul București – Videle -Giurgiu, iar în vămi se stă total peste trei ore. Nici în Bulgaria vitezele nu sunt grozave, plus că trenul oprește în 29 de gări. La Gorna Oriahovița (nod feroviar), lângă Veliko Târnovo, este o staționare de o oră.

Trenul pleacă la 10.55 din Gara de Nord și ajunge la 5.34 dimineața în gara Halkali, situată la 27 km de cea mai cunoscută gară a capitalei turce: Sirkeci.

Același tren are deja în componență vagoane către Sofia, respectiv Varna. Drumul până la Varna durează nouă ore, la fel de lung este și până la Sofia.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.