Republica Moldova va primi 15 milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru combaterea efectelor pandemiei de coronavirus

23 februarie 2021  |  07:18  |  👁 71 Vizualizari


Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat Acordul de finanţare cu Comisia Europeană privind „Contractul de Rezilienţă COVID-19 pentru Republica Moldova”. În urma semnării acestui acord, Republica Moldova va primi un ajutor de 15 milioane de euro în calitate de sprijin în eforturile de combatere a efectelor pandemiei.

„Acest ajutor este foarte important şi necesar pentru Republica Moldova. Voi insista ca banii să ajungă în sectoarele care au fost cel mai mult afectate de pandemie: în sistemul medical, agricultură, la întreprinderile mici şi mijlocii”, a declarat Maia Sandu.

„Voi cere, totodată, instituţiilor abilitate să monitorizeze cum sunt alocaţi aceşti bani, astfel încât ei să ajungă la oamenii care au cel mai mult nevoie de sprijin”, a adăugat ea.

Decretul pentru iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului de finanţare între Republica Moldova şi Comisia Europeană privind asistenţa financiară din partea Uniunii Europene destinată atenuării efectelor pandemiei a fost semnat la data de 17 februarie, ca urmare a discuţiilor avute de Maia Sandu în timpul vizitei sale la Bruxelles.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.