Preşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Toader acuză de iresponsabilitate Guvernul PNL şi spune că lucrurile în Prahova sunt „mult mai grave”, reclamând că autorităţile sanitare şi Prefectura au gestionat foarte prost situaţia cazurilor de coronavirus

27 august 2020  |  07:05  |  👁 305 Vizualizari


Într-un mesaj postat cu privire la planurile pentru redeschiderea unităţilor de învăţământ, Toader acuză de iresponsabilitate Guvernul PNL şi spune că lucrurile în Prahova sunt „mult mai grave”, reclamând că autorităţile sanitare şi Prefectura, ca reprezentant al Executivului în teritoriu, au gestionat foarte prost situaţia cazurilor de coronavirus, ba chiar numindu-le „adevărata cauză a exploziei focarelor COVID în tot județul”.
„Incompetența Guvernului PNL pune în pericol sănătatea elevilor și a cadrelor didactice
Iresponsabilitatea și incompetența Guvernului PNL în pregătirea noului an școlar provoacă riscuri majore pentru sănătatea elevilor și a cadrelor didactice.
Fie că vorbim despre Prahova sau de orice zonă din țară, avertismentele primite de la specialiști, cu privire la faptul că deschiderea școlilor în actualele condiții va duce la o creștere a cazurilor de coronavirus, ar fi trebuit să declanșeze alarma la nivel guvernamental.
Însă pentru Guvernul Orban și PNL n-a declanșat nimic, ci doar o strategie cinică de pasare a responsabilităților către autoritățile locale, profesori și părinți.
În loc să fie făcuți responsabili prin declarații ABERANTE, pe care numai persoane cu pregătire medicală și le-ar putea asuma, părinții ar fi trebuit să primească din partea statului garanția fermă că vor avea copiii în siguranță la școală.
Într-un Guvern în care haosul este cuvântul de ordine, iar alegerile mai importante decât sănătatea, nimeni nu poate fi în siguranță. Guvernul a stat efectiv degeaba trei luni de vară, iar cu trei săptămâni înainte de 14 septembrie nu are niciun fel de măsură concretă pentru protejarea elevilor și a cadrelor didactice.
Înainte să arunce responsabilitatea pe umerii primarilor, Guvernul Orban și PNL ar fi trebuit să verifice dacă în localități există personal medical suficient care să se ocupe de procedurile de triere, în eventualitatea în care acestea vor fi necesare.
Cum să dai părinților sau profesorilor atribuțiile unui cadru medical și cum să faci cadrele didactice responsabile pentru cât se poate mișca un copil în clase sau în afara lor?
Numai miniștrii incompetenți de la Educație și Sănătate, în frunte cu însuși premierul Ludovic Orban, care nu au nici pe departe viziunea fenomenului la nivel național, își imaginează că așa ceva este posibil.
Cine are copii acasă sau ani în spate la catedră știe foarte clar că acestea sunt doar aberații ce au ca scop detașarea Guvernului și a PNL de responsabilitățile pe care ar fi trebuit să și le asume.
În Prahova, situația este chiar mai gravă și este datoria mea ca președinte al Consiliului Județean să atrag atenția asupra consecințelor incompetenței dovedite la nivelul Direcției de Sănătate Publică și a Prefecturii Prahova, adevărata cauză a exploziei focarelor COVID în tot județul! Iar acest lucru nu îl spun doar eu, ci toţi prahovenii care au avut de-a face cu acest sistem! Dacă în condițiile actuale, aceste instituții nu sunt în stare să își facă datoria, este un motiv de îngrijorare maximă ce se va întâmpla la începutul anului școlar, cum va fi asigurată protecția epidemiologică a copiilor și a cadrelor didactice.
Solicit pe această cale Guvernului Orban, pentru perioada care i-a mai rămas până când va fi demis prin moțiune de cenzură, să schimbe de urgență întreaga garnitură liberală, dominată de pile și executanți politici, care a acaparat în acest moment județul Prahova. Riscăm sănătatea copiilor noștri, iar acest pericol nu poate fi acceptat!”

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.