Premierul Nicolae Ciucă anunță o nouă investiție în energie verde, care va spori independeța față de Rusia

16 martie 2022  |  11:00  |  👁 217 Vizualizari


Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă: Guvernul susține accelerarea eforturilor orientate spre dezvoltarea sustenabilă a capacităților de producție a energiei Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții grupului EDP Renewable, între cei mai importanți investitori în producția de energie verde din România. ”Guvernul susține accelerarea eforturilor, la nivel național, orientate spre dezvoltarea sustenabilă a capacităților de producție a energiei și sprijină investitorii care contribuie la această abordare strategică”, a afirmat prim-ministrul, în cadrul întâlnirii.

Reprezentanții grupului EDP Renewable au menționat că cele 750 de milioane de euro investite până acum în România au permis dezvoltarea unor proiecte majore de energie verde, cu o capacitate totală instalată de peste 500 MW. Grupul a anunțat, cu acest prilej, că este pregătit să investească într-o producție suplimentară de până la încă 1.000 de MW. În cadrul dialogului, a fost subliniată nevoia unui cadru care să permită stabilitate, predictibilitate și sustenabilitate acestor proiecte dedicate obținerii independenței energetice, prin folosirea resurselor regenerabile, precum cele solare și eoliene.

sursa-STIRIPESURSEhttps://www.stiripesurse.ro/premierul-nicolae-ciuca-anunta-o-noua-investitie-in-energie-verde-care-va-spori-independeta-fata-de-rusia_2293460.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.