Premierul Ludovic Orban nu are de gând să deschidă școlile din țară prea curând

19 noiembrie 2020  |  07:21  |  👁 432 Vizualizari


Daca in data de 31.10.2020 premierul a declarat ca ” la şcoală, copilul este protejat pentru că se află sub supravegherea cadrului didactic, poartă mască, chiar şi în pauză cadrele didactice au obligaţia să-l supravegheze cum se joacă”, acum premierul Ludovic Orban nu are de gând să deschidă școlile din țară prea curând. Acesta susţine că în continuare şcolile trebuie să rămână închise, chiar dacă există numeroase solicitări în acest sens.
Totodată, premierul Orban a amintit de faptul că ţările care mai aveau şcolile deschise le-au închis între timp. În ceea ce privește această măsură, șeful Executivului a subliniat foarte clar faptul că decizia a fost luată pentru protejarea părinţilor şi bunicilor, care sunt mult mai predispuși la COVID-19 decât elevii.
„Ne-au criticat că le-am deschis, apoi că am trecut cursurile online. Aproape toate ţările care aveau cursuri în clasă le-au suspendat între timp. Riscul de transmitere în şcoli este mai mic. Problema e că funcţionarea şcolilor presupune creşterea aglomeraţiei, intercaţiuni între părinţi, bunici, sunt o serie de activităţi care cresc riscul epidemiologic.
Pentru a-i proteja pe părinţi şi pe bunici, este mai bine să fie orele online”, a declarat Orban.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.