Platformele ilegale care aveau mai multe filme și seriale decât Netflix, Amazon și alții

16 decembrie 2019  |  14:35  |  👁 492 Vizualizari


Ai putea crede că Netflix are mult conținut, dar platformele ilegale care piratează show-uri și seriale reușesc, uneori, să depășească acest conținut original. Două dintre platforme au fost oprite recent și, ei bine, aveau conținut din plin.

Doi programatori din Las Vegas au recunoscut că administrau două dintre cele mai mari servicii ilegale de streaming video. Una dintre platforme avea mai mulți abonați decât Netflix, Hulu și alte servicii la un loc.

Cele două platforme sunt iStreamItAll și Jetflicks. Prima oferea circa 118.000 de episoade din show-uri și seriale TV, dar și peste 10.000 de filme. Abonații aveau acces la acestea la fel cum au la Netflix, Amazon Prime Video sau Hulu: prin abonament. Jetflicks, de cealaltă parte, avea aproape 200.000 de episoade piratate.

Netflix și alte platforme, întrecute de platformele ilegale

În timp ce Netflix, Amazon, Hulu sau alte servicii similare își produc sau licențiază conținutul, iStreamItAll și Jetflicks îl obțineau prin piraterie. Și îl puneau la dispoziție online.

Unul dintre cei doi administratori analiza platformele globale cu conținut și descărca tot ce-i nou. Serverele iStreamItAll erau în Canada, sediul de unde operau era în Las Vegas.

Așa cum la Netflix ai acces de pe orice dispozitiv, și platformele ilegale funcționau la fel de ușor. Conform acuzațiilor oficiale, cei doi au reușit să adune zeci de mii de abonați în SUA. O parte din strategia de a obține abonați era de a-i atrage de la serviciile oficiale.

Cu iStreamItAll, administratorul acesteia ar fi câștigat circa un milion de dolari prin abonamente. Cei doi bărbați vor ajunge la proces în martie 2020. Până atunci, pe piața oficială, se pregătește HBO Max. Între timp, Apple și-a lansat serviciul, la fel și Disney, iar în 2020 Netflix va avea mai multă concurență ca niciodată. Mai ales în SUA. Altfel, în România încă nu sunt extraordinar de multe alternative.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.