Patriarhia cere urgent modificarea regulilor înmormântărilor: ‘Prelungirea așteptării ei devine dureroasă’

7 aprilie 2021  |  15:40  |  👁 100 Vizualizari


Modificarea regulilor înmormântărilor COVID-19 este imperios necesară, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu: „umanitatea și demnitatea sunt rațiunile care trebuie să aibă și acum ultimul cuvânt”.

„Modificarea unei legi draconice, concepute sub presiunea izbucnirii unei epidemii și a necunoscutului care o însoțea, o lege care prin urmările ei directe afectează și azi, la peste un an de zile de la promulgarea ei, familiile îndurerate ale celor decedați de Covid, care nu-i pot înmormânta pe aceștia demn și conform tradiției religioase în care s-au născut, a devenit imperios necesară.

Cultele religioase din România au solicitat modificarea acestei legi excesive și au purtat recent un dialog fertil cu autoritățile competente în acest sens.

Practic, (aproape) toată lumea pare să fi înțeles necesitatea modificării. Prelungirea așteptării ei devine dureroasă și nu mai are în acest moment o rațiune suficientă.

Umanitatea și demnitatea sunt rațiunile care trebuie să aibă și acum ultimul cuvânt”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.