Papa Francisc FERIT cu mare grijă de coronavirus – Măsurile excepţionale luate de Vatican pe fondul răspândirii virusului

2 martie 2020  |  08:56  |  👁 640 Vizualizari


O conferinţă referitoare la economia mondială din Italia, la care ar fi trebuit să participe în această lună şi Papa Francisc, a fost amânată pentru luna noiembrie din cauza epidemiei de coronavirus, au anunţat duminică organizatorii, transmite Reuters.

Conferinţa, organizată de ordinul franciscan romano-catolic, ar fi trebuit să aibă loc pe 16-28 martie, iar la închidere urma să fie prezent şi Papa Francisc. Conferinţa a fost reprogramată pentru 21 noiembrie.

Potrivit organizatorilor, numeroşi participanţi nu ar fi putut să călătorească în Italia. Un număr de operatori aerieni şi-au redus numărul curselor sau au anulat zborurile către şi dinspre Italia. La conferinţă sunt înscrişi participanţi din 115 ţări.

Un purtător de cuvânt al declarat că amânarea nu are nicio legătură că Papa suferă de o răceală şi a fost nevoit să nu participe alături de alţi clerici la un post de o săptămână, lângă Roma.

Bilanţul deceselor provocate de epidemie în Italia a ajuns duminică la 34, iar numărul total al cazurilor de infectarea cu coronavirus la 1.700.

La conferinţă urmau să participe deţinătorul premiului Nobel pentru economie Amartya Sen din India, deţinătorul premiului Nobel pentru pace Muhammad Yunus din Bangladeş, precum şi academicieni, lideri de afaceri şi studenţi din întreaga lume.

Conferinţa, numită ”Economia lui Francesco (Francisc în Italiană), ar fi inclus workshop-uri şi întâlniri cu tineri din regiune Umbria, locul de naştere al Sfântului Francisc.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.