Orban anunță că evenimentele private din România pot fi interzise sau restrânse la 20 de persoane

13 octombrie 2020  |  07:28  |  👁 395 Vizualizari


În contextul exploziei cazurilor de infectare cu Covid-19, Ludovic Orban anunță posibile noi restricții în ceea ce privește evenimentele private din țara noastră.

Șeful Executivului este extrem de radical în poziții și spune că va propune chiar interzicerea pentru a o perioadă a acestor întruniri private sau revenirea la vechiul sistem în care era permisă participarea a maximum 20 de persoane.

Declarația premierului vine după ce tot mai multe astfel de evenimente s-au semnalat în țară, în ciuda faptului că, zilnic, sunt raportate 2.000-3.000 de îmbolnăviri și zeci de decese de pe urma noului coronavirus.

Într-o declarație făcută luni, 12 octombrie, în fața jurnaliștilor, Ludovic Orban susține că va propune sistarea evenimentelor private. În opinia primului-ministru, în cadrul unor astfel de evenimente nu se respectă regulile și mulți oameni nu poartă mască, ceea ce conduce automat la infectări.

”Eu voi propune sistarea evenimentelor private, este clar că sunt focare de covid-19. Am putea reveni la vechiul sistem cu organizarea evenimentelor cu maxim 20 de persoane, însă vedeți că mulți dintre organizatori nu respectă aceste reguli.

Este posibil inclusiv să luăm măsura interdicției organizării evenimentelor private. Sunt unele voci mai radicale care vor interzicerea totală.

În acest context, în zilele următoare, Guvernul va emite o nouă decizie pentru prelungirea stării de alertă, iar în cadrul acestui document se vor decide noile restricții”, a afirmat Orban.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.