O nouă meserie în România. Ministrul Familiei: „În sfârșit vom avea…”

23 martie 2023  |  20:32  |  👁 152 Vizualizari


O nouă meserie va fi inclusă în clasificarea ocupaţiilor din România. Anunțul a venit, joi, de la ministrul Familiei.

E vorba despre meseria de specialist în lucrul cu părinții – consilier de parenting, din câte a precizat, joi, social-democrata aflată la șefia Ministerului Familiei, într-o postare pe Facebook.

Gabriela Firea a participat, la invitația UNICEF România, la lansarea aplicației mobile de educație parentală Bebbo, creată pentru a veni în ajutorul părinților dar și a persoanelor care au în grijă copii cu vârste cuprinse între zero și șase ani.

Potrivit ministrului, aplicația este gratuită și oferă sfaturi privind sănătatea, dezvoltarea, nutriția, protecția copilului și alte îndrumări necesare dezvoltării armonioase a celor mici. Iar informațiile din aplicație provin de la specialiști, a dat asigurări Firea.

Meseria va apărea în clasificarea ocupațiilor din România

M-am bucurat, de asemenea, să anunț că în sfârșit vom avea meseria de specialist în lucrul cu părinții (consilier de parenting) în clasificarea ocupațiilor din România.

În același timp, Legea privind separarea copilului de familie a fost votată de Senat, foarte importantă pentru că astfel vor putea fi prevenite multe dintre cazurile de abandon, în rândul familiilor cu probleme financiare”, a menționat Gabriela Firea în mesajul de pe rețeua de socializare amintită.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.