Prof.dr. Ioan Cordoș, șeful secției de chirurgie toracică de la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, a devenit ținta unor atacuri mârșave, prin diverse articole comandate pe site-uri obscure. Motivul atacurilor este unul evident: poziția și criticile aduse sistemului în cei doi ani de pandemie. Denigrarea celor care au îndrăznit să atace greșelile sistemului medical a fost aplicată și reputatului prof.dr. Leon Zăgrean, care a fost eliminat de la conducerea catedrei de Fiziologie și Neuroștiințe.
Așa cum am mai spus, lașitatea medicilor din timpul pandemiei nu trebuie condamnată foarte aspru. Și asta pentru că puterea sistemului de a trece la represalii este enormă, reușind, efectiv, să distrugă orice carieră profesională, oricât ar fi de strălucită și onorantă.
După cazul prof.dr. Leon Zăgrean, care a îndrăznit să ia atitudine împotriva pandemiei politice, fiind înlăturat de la conducerea catedrei de Fiziologie și Neuroștiințe, sistemul s-a îndreptat, cu ajutorul cozilor de topor, și împotriva prof.dr. Ioan Cordoș, șeful secției de chirurgie toracică de la Institutul ”Marius Nasta” din Capitală. În ultimii doi ani, prof. dr. Cordoș a criticat extrem de dur măsurile aberante luate în pandemie, care au dus la decesul bolnavilor cronici, precum și la diagnosticarea târzie a pacienților cu tumori. ”Marea majoritate a pacienților nu au murit de Covid, ci au murit cu Covid, adică aveau o gramadă de alte boli care i-ar fi omorât la un moment dat, doar ca s-a întâmplat mai repede, fiind și această picatură care a umplut paharul. S-a constituit și a apărut acel comandament. Faci un comandament când ai un război, nu faci comandament pentru o biată gripă. De ce să faci comandament, era război civil?”, afirma prof. dr. Ioan Cordoș.
Curajul prof. dr. Ioan Cordoș, care și-a exprimat public poziția față de erorile făcute de ”șefii” pandemiei, nu a rămas fără consecințe. La scurtă vreme, prin diferite site-uri obscure, au început să apară materiale denigratoare la adresa acestuia, bazate efectiv pe minciuni, care au avut ca obiectiv decredibilizarea medicului, cel puțin în fața opiniei publice. Atacurile au devenit tot mai frecvente, semn că se lucrează intens la distrugerea unei cariere fără cusur.
”De la o vreme, am devenit ținta atacurilor pe toate planurile, dar nu am vrut să răspund, pentru că, deși mizerabile, atacurile erau aberante și absurde. Pentru cei care nu mă cunosc, însă, apariția unor astfel de împroșcări cu noroi prin diferite site-uri de presă poate fi interpretată ca având legătură cu vreo realitate”, ne spune, cu amărăciune, prof. dr. Ioan Cordoș. Ultimul atac este de-a dreptul halucinant, pentru că i se reproșează faptul că un profesor excepțional din Germania, de origine română, va participa la un concurs pentru ocuparea postului de profesor de chirurgie toracică. ”Culmea este că nu mai există în țară profesori de chirurgie toracică, tocmai de aceea ar fi extraordinar ca prof. dr. Horia Sârbu să se întoarcă în România. Ca să înțelegeți, printre cei trei profesori de chirurgie toracică pe care îi are Germania, se află și românul Horia Sîrbu”, ne-a precizat prof. dr. Ioan Cordoș.
Una dintre acuzațiile grave care i s-a adus prof. dr Ioan Cordoș și care a fost repetată în mai multe articole de presă a fost că a salvat viața unui pacient, interpretată josnic ca o eroare medicală. ”Pacientul avea o tuberculoză pseudotumorală, care nu se vindeca niciodată. Acum este vindecat, și omul este în viață de 7 ani și aleargă pe la procese să ceară bani. Tot plămânul era distrus de tuberculoză, iar anatomia patologică post-operatorie a confirmat acest lucru. Singura șansă pentru a trăi era extirparea plămânului și dovada că operația a fost o reușită este că pacientul trăiește și acum și va trăi mult timp de acum încolo”, a afirmat prof. dr. Ioan Cordoș.
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.