Locuințele de pe Valea Prahovei la mare căutare. Vezi cât costă o locuință la Sinaia sau Bușteni

27 august 2020  |  07:53  |  👁 1884 Vizualizari


Pandemia a dat un imbold neașteptat pieței imobiliare de pe Valea Prahovei.

Posibilitatea de a se izola într-o locuință la marginea pădurii, cu vedere către crestele munților Bucegi, îi determină pe mulți să investească într-o proprietate la Sinaia sau Bușteni. S-a ajuns în punctul în care cererea depășește oferta, spun agenții imobiliari.

Zonele preferate de români sunt Sinaia, Buşteni şi Predeal. Caută locuinţe cât mai izolate, care să le ofere linişte şi siguranţă.

În medie, preţul unui apartament nou pleacă de la 1000 de euro/metrul pătrat construit şi poate ajunge până la 1300 de euro.

Căutate sunt şi vilele cu o mică grădină. În Sinaia de exemplu, pentru o casă ridicată după anul 2000, prețul este în medie de 460 euro/m pătrat construit, la care se mai adaugă şi costul terenului. Casele mai vechi sunt ceva mai ieftine, dar au nevoie de renovare. O alternativă pentru cei care îşi caută o vilă la munte este şi Valea Doftanei, aflată la nici o oră de Buşteni.

Indiferent de zonă, cele mai căutate rămân proprietăţile mici, care nu necesită lucrări de întreţinere şi care îţi oferă posibilitatea de munci de acasă. Vestea bună e că deşi cererea a crescut, preţurile sunt la nivelul de anul trecut.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.