Evoluţie confuză a chiriilor în august, lună în care începe de obicei efervescenţa întoarcerii studenților

9 septembrie 2020  |  08:17  |  👁 682 Vizualizari


Chiriile cerute pentru toate tipurile de locuințe  s-au diminuat în luna august, singura categorie care a făcut opinie separată fiind apartamentele cu două camere, ale căror chirii medii au crescut cu 1,33%, la 380 euro/lună, potrivit datelor anuntul.ro. În rest, chiriile medii cerute în București pe garsoniere, apartamente cu 3 și 4 camere, dar și case/vile au stagnat sau au scăzut luna trecută.

La această reducere a chiriilor, în procente diferite, în funcție de tipul de locuință, indică faptul că pandemia de coronavirus afectează și va mai afecta piața, chiar dacă luna septembrie e de obicei efervescentă, odată cu sosirea studenților în orașele universitare. E de așteptat ca cererea să rămână relativ redusă, și chiar dacă în septembrie chiriile vor crește ușor, din octombrie acestea vor reincepe să scadă, dacă impactul pandemiei rămâne ridicat în România. Astfel, în august, chiriile medii cerute pe garsoniere s-au redus cu 0,38% la 261 euro/lună, sub nivelul din august 2019, cifrat la 269 euro/lună. La apartamentele cu două camere se cer chirii medii de 380 euro/lună, deși în creștere cu 1,33%, acestea sunt încă mai jos decât cele din august 2019, cifrate atunci la 400 euro/lună.

Cât va dura evoluția confuză a chiriilor, nimeni nu poate știi. Când se va domoli pandemia de COVID-19 sau când va apărea un vaccin sunt întrebări la care se poate răspunde doar cu estimări, dar fără baze foarte sigure.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.