Joe Biden a câştigat opt state în „Super-marţea” alegerilor primare, pentru desemnarea candidatului democrat la președinția SUA

4 martie 2020  |  08:43  |  👁 445 Vizualizari


Fostul vicepreşedinte american Joe Biden a câştigat opt state americane în cadrul alegerilor primare ale Partidului Democrat pentru desemnarea candidatului la funcţia de preşedinte al SUA. Evenimentul este cunoscut ca „super-marţea” alegerilor, potrivit The Washington Post.

Victoria lui Joe Biden în aceste state este surprinzătoare, date fiind rezultatele dezastruoase obţinute de el până acum, anunță The Washington Post.

„Este o seară foarte bună şi se pare că va fi din ce în ce mai bună. Nu i se spune ‘super-marţea’ degeaba!”, a declarat Joe Biden.

Contracandidatul său, senatorul Bernie Sanders, a câştigat în trei state. Sanders conduce însă în California, statul cu cei mai mulţi delegaţi. Rezultatele din California nu sunt încă finale.

În discursul său, Sanders a lansat un atac dur la adresa lui Donald Trump. Acesta a afirmat:„Vă spun cu toată încrederea că vom câştiga şi îl vom învinge pe cel mai periculos preşedinte din istoria acestei ţări”.

„Super-marţea” alegerilor reprezintă cea mai mare miză în eforturile pentru obţinerea numărului de 1.991 de delegaţi. Este necesar pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din noiembrie.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.