Ion Cristoiu, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis: ‘O deraiere antidemocratică halucinantă’

16 octombrie 2019  |  09:19  |  👁 300 Vizualizari


Jurnalistul Ion Cristoiu are un editorial dur la adresa președintelui Klaus Iohannis ce a vorbit despre „o Românie fără PSD”, afirmând că PSD a fost întotdeauna o problemă pentru sergenții majori mesianici prin forța sa ca partid, iar lichidarea formațiunii e unul dintre țelurile Sistemului.
Redăm integral editorialul publicat pe https://www.cristoiublog.ro

„Sîmbătă cu prilejul deschiderii campaniei electorale pentru prezidențiale, Klaus Iohannis, candidatul PNL la președinție, a postat pe Facebook un mesaj care se adresează, cred, românilor și nu marțienilor, o dată ce începe cu „Dragi români,”.
Domnia sa cere românilor, care îi sînt dragi, un fel de PNL-iști cărora li se adresează cu dragii mei, formulă care mă nedumerește, deoarece român și eu fiind, n-am păzit oile cu Klaus Iohannis și nici n-am jucat Popa prostu cu Prima Doamnă zisă și Răvășitoarea, ca să mi se spună, dragule, să vină la vot într-un număr cît mai mare. Pînă aici nimic deosebit, ba chiar un clișeu, ținînd de retorica democrației, veniți la vot, fiecare vot contează, bla, bla, bla. Klaus Iohannis e încă președintele României. Deși s-a declarat de vreun an și ceva candidat al unui singur partid, PNL, totuși, el nu s-a autosuspendat din funcție pe perioada campaniei. Va profita în continuare de SRI, de SPP, de STS, de SIE, într-un cuvînt, de Garda Pretoriană a instituțiilor de forță. În calitate de președinte al României, al unei țări democratice, Klaus Iohannis îndeamnă pe români să vină la vot nu pentru că doar prin asta își vor exprima dreptul de a avea un cuvînt de spus în alcătuirea Puterii, ci pentru a distruge PSD:
„Miza alegerilor prezidențiale este foarte mare – prezența la vot în număr mare este esențială pentru a avea, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, o Românie fără PSD. Acest lucru ar însemna o victorie pentru normalizarea unei societăți care vrea o schimbare, vrea un nou început, vrea o Românie normală și corectă.”
E lucru știut că Klaus Iohannis se descurcă rău în limba română. Domnia sa gîndește în limba germană și, cînd scrie sau cînd vorbește în românește, traduce în germană. Stînd prost cu limba română, nu de puține ori formularea în românește e alta decît a gîndit-o el în nemțește. Acestei caracteristici i se datorează folosirea excesivă a lui foarte.
Plecînd de la această realitate, m-am întrebat ce-a vrut să spună traducînd din nemțește Klaus Iohannis prin a avea pentru prima dată în ultimii 30 de ani o României fără PSD.
M-am gîndit c-a vrut să spună o României care să nu fie guvernată de PSD.
Din punct de vedere istoric, ar fi o năzbîtie.
Prin alegerile din 1996, PSD a fost alungat de la Putere. Timp de patru ani a stat departe de Putere atît în plan prezidențial, cît și parlamentar.
Prin victoria lui Traian Băsescu în turul al doilea al prezidențialelor din 2004, PSD a fost nu numai alungat de la putere, dar și supus unei hăituieli cum rar se întîmplă chiar și în Caraibe.
În 2015, prin Operațiunea Colectiv, PSD a fost alungat de la Putere. Timp de un an, Klaus Iohannis a beneficiat de Guvernul Meu 1.
Așadar, dacă prin o Românie fără PSD înțelegem o Românie fără PSD la putere, Klaus Iohannis nu putea face o eroarea istorică de asemenea proporții.
Fie și pentru faptul că în 2009, cînd el a devenit premierul lui Mircea Geoană, în urma Înțelegerilor de la Grivco, PSD nu era la putere, ci în Opoziție. Pentru a-l pune pe el premier, PSD a depus o moțiune de cenzură împotriva unui Guvern de Dreapta.
Rămîne atunci varianta distrugerii PSD.
Klaus Iohannis, președintele unei țări democratice, a unei țări aliate a SUA, pentru care a primit și o șapcă, se adresează românilor să iasă la vot la prezidențiale pentru ca astfel PSD să fie scos în afara legii.
Propunerea adresată românilor e următoarea:
Ieșiți la vot ca să mă votați pe mine. Dacă mă votați și eu obțin un scor zdrobitor, mă angajez că voi lichida PSD.
Cum adică va fi o Românie fără PSD?
PSD e un partid politic în ansamblul pluralismului românesc.
Are multe slăbiciuni.
N-a fost identificat cu nimeni din UE și din NATO ca partid extremist.
Dar chiar dacă ar fi fost identificat, cum adică să fie scos în afara legii?
În Germania există un partid de extremă Dreaptă.
A spus vreodată cancelarul Angela Merkel că promite o Germanie fără acest partid?
A fost o scăpare?
Nici vorbă.
PSD a fost totdeauna o problemă pentru sergenții majori mesianici prin forța sa ca partid.
Cînd îl crezi doborît ca după 1996 sau după 2004, constați că mișcă, ba mai mult că obține scoruri însemnate la alegeri.
Sergenții majori din Servicii și din instituțiile de forță, de fapt generalii ghiorțani, puși pe căpătuială, visează Guvernări slabe. Minoritare, așa cum se anunță Guvernul Ludovic Orban, sau sprijinite în Parlament de Coaliții de hăis-cea. În postdecembrism PSD e singurul partid care a putut Guverna de unul singur sau într-o Coaliție de formă, precum cea cu ALDE.
Lichidarea acestui partid e unul dintre țelurile Sistemului.
Klaus Iohannis știe acest lucru.
Poate n-ar fi trebuit să se trădeze acum, cînd românii pot veni la vot în număr mare numai pentru a-l trimite la Sibiu pentru totdeauna.
I-a scăpat porumbelul?
Indiferent de motivele acestei solicitări absurde, pentru că ea exclude din start, pe românii care votează PSD (ei n-ar trebui să vină la vot în număr mare? Sau poate STS a i stabilit deja că vor veni în număr mic!), intervenția lui Klaus Iohannis e unul dintre gesturile de tip fascist, pentru că doar fascimul avea drept program lichidare unor partide.
M-aș fi așteptat ca această deraiere extremistă, ca această intervenție antidemocratică să fie sancționată de presa independentă.
A fost însă o tăcere mai mult decît suspectă.
În contrast cu gălăgia voioasă făcută de presa așa zis independentă la orice scărpinat la lui Klaus Iohannis.
Culmea e că nici PSD n-a reacționat.
Te pomenești că PSD își dorește să fie lichidat!”

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.