Iohannis s-a urcat pe cazul Caracal în scop electoral

1 octombrie 2019  |  10:02  |  👁 277 Vizualizari


Iohannis nu ratează nicio ocazie să transforme o drama în instrument electoral. Asa cum a făcut si după tragedia de la Colectiv, iată că astăzi se urcă pe drama familiilor din Caracal, folosind subiectul în scop electoral.
Dacă în cazul Colectiv, Iohannis s-a văzut cu „guvernul lui”, astăzi, președintele vrea să acapareze instituțiile de fortă ale statului. Si a început cu DIICOT.
Felix Bănilă reacționează marți după ce Klaus Iohannis i-a solicitat demisia, spunând că va analiza cererea președintelui, precizând totodată că activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal.
„Demisia este un act unilateral de voința, dar sunt împrejurări in care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laș și poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că în cazul meu, nu se va întâmpla așa.
Fiind solicitată de Președintele în funcție al României, desigur că ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi și face, în mod neîntârziat. Așa că, voi culege opiniile colegilor mei, ale șefului ierarhic și al celor implicați în actul numirii procurorului șef al DIICOT, după care voi aduce la cunoștință publică rezultatul deciziei luate.
Instituțiile sunt formate din oameni, însă demisia șefului DIICOT, mai ales în astfel de împrejurări, poate avea consecințe deosebite, până la instabilitate, iar eu nu pot concepe că așa ceva ar fi de dorit, intr-o țară membră a UE și a NATO, aflată la frontiera acestora.
Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal și de aceea, vreau să vă asigur despre faptul că demisia șefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv și nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanța funcției, de care, de altfel, sunt pe deplin conștient”, se arată în mesajul postat de DIICOT pe site-ul instituției.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.