Intervenţia imediată asupra urşilor pentru combaterea atacurilor se poate face şi în extravilanul localităţilor. Legea a fost promulgată

7 iulie 2022  |  05:58  |  👁 94 Vizualizari


A fost promulgată, miercuri, legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 81/2021 privind metodele de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora în intravilanul localităţilor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Pe 22 iunie, Camera Deputaţilor a decis să admită în parte cererea de reexaminare a şefului statului la proiectul referitor la intervenţia asupra exemplarelor de urs pentru prevenirea şi combaterea atacurilor asupra persoanelor şi bunurilor, parlamentarii păstrând prevederea potrivit căreia intervenţia se va face şi în extravilanul localităţilor, nu doar în intravilan.

Actul normativ pentru aprobarea OUG nr. 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, în intravilanul localităţilor, a fost adoptat iniţial de Parlament în 15 decembrie 2021, iar şeful statului a solicitat reexaminarea lui.

Preşedintele a cerut rediscutarea prevederilor privind starea de necesitate în care se va interveni asupra exemplarelor de urs, precum şi pentru regândirea extinderii în extravilan a acţiunii imediate.

Deputaţii au păstrat intervenţia asupra urşilor în extravilanul localităţilor. În schimb, faţă de forma adoptată iniţial de Parlament, parlamentarii au eliminat prevederea potrivit căreia „prin excepţie, se regăseşte în situaţia stării de necesitate persoana care, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în timpul unei acţiuni legale de vânătoare, recoltează prin împuşcare ori îndepărtează prin alte mijloace un exemplar de urs brun care pune în pericol viaţa, integritatea sau bunurile sale ori ale unei alte persoane”.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.