În Israel se redeschid magazinele, bibliotecile și muzeele. Aproape 50% din populaţie a fost imunizată

22 februarie 2021  |  08:24  |  👁 64 Vizualizari


Vaccinarea deschide calea spre viaţa normală în Israel. Cu aproape 50% din populaţie deja imunizată, ţara începe să renunţe la o parte din restricţiile sanitare. Masca şi distanţarea fizică vor fi însă în continuare obligatorii.

Storurile magazinelor au fost trase încă din decembrie, când Israelul a impus carantina totală. Asta le-a permis autorităților să se concentreze pe campania de vaccinare națională, iar acum rezultatele încep să apară.

Numărul cazurilor de coronavirus și al deceselor provocate de această infecție a scăzut până la 95%.

În Israel se redeschid magazinele, bibliotecile și muzeele. La teatre, săli de sport sau cinematografe se va putea intra pe baza unui permis verde. Documentul este eliberat celor care au deja o săptămână de la rapel sau care au trecut prin boală.

Școlile rămân deocamdată închise, ceea ce a provocat revolta adolescenților, care nu au mai dat de un an prin sălile de curs.

Închise rămân și hotelurile, iar serviciile religioase vor fi ținute în cadru restrâns.

Cu 46% din cele 9 milioane de locuitori deja imunzați, autoritățile susțin că un al patrulea val de infectări este aproape imposibil.

Epidemiologii sunt însă de altă părere și recomandă prudență cel puțin până când 70% din populația țării va fi vaccinată.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.