Grecia, prima țară europeană care prescrie colchicina în tratarea coronavirusului. Tratamentul, validat de un studiu internațional

27 ianuarie 2021  |  08:03  |  👁 331 Vizualizari


Grecia a devenit prima țară europeană care dă undă verde pentru prescrierea medicamentului numit colchicină în tratarea covid, după un studiu canadian privind rezultatele pozitive ale acestui antiinflamator. Tratamentul va fi administrat pesroanelor cu vârsta de peste 60 de ani care au contractat virusul și se îngrijesc la domiciliu sau se internează în spital.

Rezultatele studiului canadian constituie „o descoperire științifică majoră”, care face din colchicină, un puternic antiinflamator utilizat pentru tratamentul gutei, primul medicament oral din lume care ar putea trata pacienții cu COVID.

În Grecia, colchicina era prescrisă până acum pentru probleme cardiologice, atrită inflamatorie sau gută.

Medicii greci care au participat și ei la studiul din Canada afirmă că au avut o reală revelație. Medicamentul descoperit încă de acum 150 de ani se dovedește foarte eficient pentru tratamentul celui mai nou dintre coronavirusuri.

Studiul efectelor colchicinei asupra coronavirusului a fost unul mondial: a implicat 4.500 de pacienți din Canada, Statele Unite, Europa, America de Sud și Africa de Sud.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.