Expoziție de ziua iei la Ploiești

24 iunie 2020  |  09:59  |  👁 600 Vizualizari


Ziua Iei este sărbătorită, în fiecare an, pe 24 iunie. Ia sau cămașa tradițională este considerată cea mai importantă piesă a costumului popular românesc.

       

Președintele Consiliului Județean, Bogdan Toader a lansat o invitație adresată iubitorilor de tradiție, aceștia având posibilitatea de a admira cămașile tradiționale românești expuse la Sala Coloanelor a Palatului Culturii din Ploiești, cât și cămășile tradiționale prezentate în expoziția organizată de Grupul creativ “Șezătoare Ploiești”, în colaborare cu Consiliul Județean Prahova și Muzeul Județean de Științele Naturii.

                       

‘’ Vă invit să admirați, de Ziua Universală a Iei, două expoziții extraordinare găzduite de Sala Coloanelor a Palatului Culturii din Ploiești!

Avem, pe de o parte, șansa de a admira cămășile tradiționale românești, într-o expoziție organizată de Grupul creativ “Șezătoare Ploiești”, în colaborare cu Consiliul Județean Prahova și Muzeul Județean de Științele Naturii.

Acestă expoziție, care poate fi vizitată până la jumătatea lunii iulie, este organizată în memoria doamnei Elise Brătianu, cea care a pus bazele atelierului și renumitului magazin “Albina”, la început de secol XX, pentru încurajarea cusăturilor populare româneşti. De altfel, și minunatele creații expuse se bazează pe albumul “Cusături românești”, realizat tot de către doamna Elise Brătianu.

Iar astăzi, de Ziua Universală a Iei, tot în Sala Coloanelor de la Palatul Culturii, în organizarea Centrului Județean de Cultură Prahova, a avut loc vernisajul unei inedite expoziţii – “Valori de patrimoniu” – un concept expozițional realizat împreună cu Iraida Florea, artist prahovean apreciat în multe state ale lumii!

Tradiționalele veșminte românești, într-o prezentare de excepție!

#IubescPrahova

#TradițiiRomânești‘’

SURSA: Bogdan Toader

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.