Cum să ne parfumăm, rapid, casa, cu remedii naturale

26 octombrie 2022  |  14:12  |  👁 315 Vizualizari


Mirosul din casă este o carte de vizită a gospodinelor, deoarece cei care ne trec pentru pragul își pot face o primă impresie.

Vara este mai ușor să păstrăm un miros plăcut în camere, deoarece ținem ferestrele deschise, ceea ce ne permit să aerisim mai bine încăperile.

Mai mult decât atât, vara nu prea gătim la cuptor, așa că mirosul puternic al mâncării nu persistă în bucătărie.

Iarna mirosul mâncării gătite persistă mai mult timp, iar covoarele perdelele, canapelele și hainele ar putea absorbi mirosurile neplăcute.

Prin urmare, putem apela la truc folosit și de bunicile noastre. Pentru asta, punem într-o cratiță cu apă felii de lămâie și crenguțe de rozmarin. Punem cratița pe foc și aducem amestecul la fierbere, pentru a le evapora rapid aroma plăcută. Așadar ne vom parfuma casa fără să cheltuim bani pe odorizante.

Pe lângă lămâie și rozmarin, putem folosi balsam de rufe, creând un amestec cu apă fierbinte pentru a-l pulveriza în aer sau pe țesături.

Există mai multe condimente pe care le putem folosi pentru a da o aromă fabuloasă în toate camerele.

Ne vin în ajutor niște cuișoarele, un băț de scorțișoară sau anason. Condimentele se pun într-o oala cu apă și se fierb. De asemenea, pot fi puse într-un recipient de ceramică, pe un calorifer.

În mod similar, am putea profita de minunatele arome de mentă, salvie și dafin, sau maghiran și oregano.

Dacă vrem să simțim un miros plăcut, putem topi fulgii de săpun de Marsilia într-o cratiță. Alternativ am putea colecta și crengi de pin și să le punem în vaze prin casă.

Vezi și:

Două ingrediente, pe care le aveți în casă, sunt suficiente pentru a curăța plasele de la geamuri

Odată cu sfârșitul verii, vă pregătiți să curățați plasele de la geamuri, care sunt indispensabile în sezonul cald.

Plasele pot fi curățate bine folosind câteva ingrediente simple, care se găsesc cu siguranță în cămară.

Nu există nimic mai frumos decât zilele lungi de vară, care par să nu se mai termine. Dar, odată cu vremea caldă, țânțarii ne atacă casele, de ceea plasele devin un element indispensabil, pentru a ține departe insectele nedorite.

Bicarbonatul de sodiu: trei moduri la care nu te-ai gândit niciodată să-l folosești atunci când speli hainele

Cu toate acestea, fiind mereu expusă la agenții atmosferici și la smog, plasa de plase de țânțari se murdărește ușor.

Câteva ingrediente, pe care le aveți în cămară, sunt suficiente pentru a o curăța. Unul dintre este este oțetul, care dă strălucire și curățând totul bine. Al doilea ingredient este săpunul de Marsilia, care, pe lângă faptul că poate fi folosi ca detergent de spălat vase, este perfect și pentru plasele de țânțari.

Înainte de a continua, puteți folosi un aspirator pentru a îndepărta tot praful de pe plase.

Gospodinele japoneze pun pastă de dinți în congelator. Iată de ce fac asta

Umpleți un lighean cu apă călduță și turnați în el un pahar de oțet sau săpun de Marsilia. Luați un burete și înmuiați-l în soluție, apoi ștergeți ușor plasele, care trebuie lăsate să se usuce la aer.

Fie că sunt fixe sau detașabile, plasele de țânțari trebuie curățate cel puțin o dată, la sfârșitul sezonului. Aplicați întotdeauna o presiune ușoară în timp ce îndepărtați murdăria de pe plase pentru a evita deteriorarea acestora și ștergeți  elementele metalice pentru a preveni ruginarea.

SURSAhttps://www.dcnews.ro/cum-sa-ne-parfumam-rapid-casa-cu-remedii-naturale_892588.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.