Demisie în bloc într-o filială a USR Prahova

29 noiembrie 2019  |  10:29  |  👁 1 Vizualizari

Uniunea Salvați România pare că a început să se destrame, în urma eșecului usturător al lui Dan Barna, candidatul USR-Plus la Președinția României, în cursa pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni.
Partidul care s-a declarat, prin reprezentanții săi, unul anticorupție și pro-transparență, anti-penali în funcții publice și pro-oameni noi în politică a ajuns se pare într-un impas imediat după alegerile prezidențiale.
În Prahova, ieri dimineață, un grup de membri ai filialei USR Vălenii de Munte a anunțat pe o rețea de socializare (foto) că demisionează din Uniunea Salvați România, partidul condus de Dan Barna.
“Am participat alături de colegii din USR la campaniile de strângere de semnături ,,Fără Penali” și “Oameni noi în politică”, am fost activi în campaniile pentru europarlamentare în Vălenii de Munte, la care Alianța USR-PLUS a obținut un scor de aproximativ 20 % , și în campania pentru Președinție, pentru domnul Dan Barna. De-a lungul timpului, am constatat că partidul s-a îndepărtat de la valorile care ne-au făcut să ne înscriem, în special prin reprezentanții conducerii județene a filialei USR Prahova, care promovează opacitatea decizională, lipsa de transparență și de reprezentativitate la nivelul filialei județene. Excluderile arbitrare, crearea unor regulamente interne de comunicare profund nestatutare, care afectează libera exprimare garantată prin Constituție, accesul în funcții pe baza ”autobuzului” de vot, nu a meritocrației, mentalitatea de clan, lipsa dialogului, în spiritul înțelegerii și rezolvării diferendelor și încurajarea depunerii de sesizări, bullyingul tolerat în favoarea unei tabere, dublarea funcțiilor din biroul județean și cel local, în contextul în care filiala județeană numără peste 200 de colegi, monopolul asupra deciziilor de repartizare a reprezentanților în secțiile de votare, fără a ține cont de realitățile locale, toate acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care am luat această decizie.
Având în vedere că, prin demisiile noastre, numărul statutar de membri pentru existența unei filiale nu se mai întrunește, puteți considera că filiala Vălenii de Munte a USR Prahova este, începând de astăzi (n.n. – ieri), autodizolvată”, au arătat demisionarii în postarea pe facebook.
Cu câteva excepții, reacțiile colegilor demisionarilor, care au venit nu numai din Prahova, ci și din alte organizații ale USR din țară, arătau că probleme există și în alte filiale: „La fel și la Hunedoara. Se practică poliția politică…”, sau “Felicitări, George Marussi și familia ! Felicitări, Mihai Polițeanu! Faceți o treabă excelentă! În curând rămâneți doar voi în USR Prahova”, a fost un alt comentariu la postarea care anunța demisia colectivă.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.