Datele companiilor, în pericol. Angajații care lucrează de acasă pot fi ținte ușoare ale hackerilor

11 mai 2020  |  07:33  |  👁 622 Vizualizari


Marile companii se confruntă cu o mare problemă: comunică mult prin e mailuri cu angajații de acasă, care sunt acum vulnerabili atacurilor cibernetice. Hackerii creează mailuri care par să provină de la autorități și mulți sunt tentați să le deschida. Acestea conțin de fapt softuri care pot fura ușor datele personale și pot prelua controlul dispozitivelor.

Intră aici să afli ultimele știri despre noul coronavirus!” „Informații exclusive pe care autoritățile le ascund de noi” și lista de titluri alarmiste poate continua. Toate sunt e-mailuri create de atacatorii cibernetici, mai ales pentru angajații companiilor, care lucrează de acasă.

Specialiștii în securitate cibernetică spun că zilnic sunt create peste 10 mii de domenii web asociate subiectului coronavirus. Iar numărul de atacuri a ajuns în luna aprilie la o medie de 4000 pe zi.

Cum funcționează de fapt aceste atacuri? Primim un email care pare să vină din partea unei instituții a statului de cele mai multe ori, așa că nu verificăm cu atenție sursa lui și suntem tentați să îl deschidem să vedem despre ce este vorba. Odată apăsat click, tot ce facem este să descarcăm un soft care ne poate fura cu ușurință datele personale și ne poate prelua controlul dispozitivelor.

De la începutul pandemiei, inclusiv Poliția Română și marii retaileri au fost ținta atacurilor cibernetice. În numele lor, atacatorii au trimis emailuri prin care anunțau promoții, ofereau vouchere sau îi chemau pe oameni la sediul poliției pentru o anchetă.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.