Cum a ajuns Apple să „fure” strategie de la Netflix pentru video streaming

31 ianuarie 2020  |  13:51  |  👁 856 Vizualizari


Apple și Netflix au devenit rivali în zona de streaming video odată cu lansarea Apple TV+. Iar compania lui Tim Cook caută să se bată de la egal la egal.

Apple e o companie care s-a făcut remarcată după lansare iPhone, dar câștigă enorm și de pe urma altor dispozitive precum iPad sau Mac. După ce a văzut că a avut succes ani la rândul, s-a gândit să atace și zona de streaming video, un domeniu dominat de Netflix.

Tim Cook a decis anul trecut să vină cu Apple TV+, un serviciu de streaming care promite, la fel ca Netflix, inclusiv conținut original. Cum se va descurca pe această piață în viitor, rămâne de văzut. Ce e cert e că se uită în ograda celorlalți după know-how.

Și „fură” de la cei mai buni.

Apple racolează de la Netflix

Apple a reușit o mare achiziție pe zona de personal. L-a adus recent pe Ruslan Meshenberg, al cărui nume poate nu-ți spune nimic. Dar trebuie să afli că e cel care a pus umărul la dezvoltarea platformei Netflix și a fost implicat în inițiative cheie care au creat gigantul din zona de streaming video care e astăzi.

Iar acum a fost angajat de Apple să se ocupe, evident, de serviciul de streaming Apple TV+. Informația că Meshenberg a fost angajat de Tim Cook e oferită de mai multe publicații americane de prestigiu precum Wall Street Journal, care citează surse apropiate situației.

Meshenberg e așteptată să facă pentru Apple exact ce a făcut pentru Netflix. Adică să asigure creșterea platformei și să facă din Apple TV+ un serviciu extrem de competitiv, pe o piață dominată ani la rândul de Netflix. Acum, această piață s-a cam aglomerat, întrucât a intrat în arenă și Disney+.

Jurnaliștii americani notează că Ruslan Meshenberg are experiență încât să se ocupe de problemele tehnice care ar putea apărea pentru Apple TV+. Deocamdată, nu au fost sesizate probleme majore, dar pe măsură ce numărul abonaților crește, platforma trebuie să fie pregătită pentru orice.

Și nu e singura achiziție de personal majoră făcută de Apple. În compania lui Tim Cook a fost adus și fostul CEO de la HBO – Richard Plepler – care a semnat o înțelegere pe cinci ani. Se pare că, din această postură, compania sa Eden Productions va lansa conținut exclusiv pentru Apple TV+.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.