Cu 220 de mii de cazuri de infectări cu noul coronavirus, Rusia pornește economia. Vladimir Putin s-a adresat națiunii

12 mai 2020  |  10:12  |  👁 452 Vizualizari


După mai multe zile cu peste 10 mii de cazuri de infectări, zilnic, Rusia este a treia cea mai afectată țară din lume de coronavirus, după SUA și Spania. Sunt 220 de mii de cazuri confirmate și peste 2 mii de decese. Autoritățile vizează însă relaxare, în special cea economică, lucru anunțat chiar de președintele Putin într-o nouă alocuțiune televizată.

În discursul adresat națiunii , Vladimir Putin anunță că renunțarea la restricțiile impuse la sfârșitul lunii martie va fi în trepte și de lungă durata.

„Începând cu 12 mai va lua sfârşit perioada unică de zile libere pentru întreaga Federaţia Rusă şi pentru toate ramurile economiei ruse. Nu se termină însă lupta cu epidemia. Ea este încă periculoasă chiar în regiunile unde situaţia epidemiologică este mai bună” a spus Vladimir Putin.

Fiecare regiune, în funcție de situația epidemiologică pe plan local are dreptul să pună în aplicare măsurile de relaxare socială. Anumite îngrădiri rămân totuși în vigoare.

În toată ţara sunt interzise deocamdată manifestările cu participarea multor persoane.

Vladimir Putin recunoaște că în urma măsurilor restrictive luate în contextul pandemiei 1,4 milione de ruși au rămas fără locuri de muncă.

Este cunoscut faptul că popularitatea liderului de la Kremlin a scăzut simțitor. De aceea Putin încearcă acum să recâștige simpatia electoratului, pune accent pe componenta socială , promite relaxări fiscale, ajutoare financiare familiilor cu copii și măsuri de sprijin pentru persoanele care au rămas fără serviciu.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.