Consumul de alcool va fi permis în lojele stadioanelor de la CM 2022 din Qatar

2 februarie 2021  |  07:48  |  👁 378 Vizualizari


Consumul de alcool va fi permis în lojele stadioanelor care vor găzdui meciuri la CM 2022 din Qatar, scrie France Football, care citează reprezentanţi ai industriei ospitalităţii implicaţi în organizarea Mondialului din ţara asiatică.

În ciuda regulilor stricte ale Qatarului privind consumul de alcool, băuturile care se încadrează la această categorie vor putea fi găsite în zona lojelor. Deocamdată nu s-a făcut niciun anunţ pentru deţinătorii de bilete în restul stadionului.

”Sperăm ca oamenii să poată consuma alcool dacă doresc”, a declarat Jaime Byrom, preşedintele MATCH Hospitality, un furnizor de bilete care includ servicii de ospitalitate pentru CM 2022. ”Ne propunem să putem servi alcool în cadrul programului nostru de ospitalitate”, a adăugat acesta.

În urmă cu mai mult timp, Comitetul de organizare a CM 2022 susţinea că alcoolul va fi interzis pe străzile şi în spaţiile publice din Qatar în timpul competiţiei, la fel şi în interiorul stadioanelor.

„Nu va exista consum de alcool pe străzi, în parcuri şi spaţii publice, este definitiv”
, declara la acea vreme Hassan Al-Thawadi, secretarul general al Comitetului de organizare, într-un interviu acordat cotidianului Al-Sharq. „Suntem împotriva vânzării alcoolului pe stadioane şi în jurul acestora”, adăuga oficialul qatarian.

Acest ultim punct risca să pună probleme Qatarului în relaţia cu FIFA, care îl are printre puternicii săi sponsori şi pe producătorul american de bere Budweiser.

Pentru Cupa Mondială 2014, instanţa fotbalistică mondială a obţinut din partea Braziliei suspendarea, în mod excepţional, a legii care interzice vânzarea băuturilor alcoolice în incintele sportive. În Qatar, ţară musulmană, alcoolul nu este interzis, străinii putându-l procura cu condiţia obţinerii unui permis special.

Consumul alcoolului în public, precum şi aducerea în Qatar a băuturilor alcoolice, sunt însă lucruri interzise prin lege.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.