Conducerea Consiliului UE intră în autoizolare în urma contactului cu președintele Franței infectat COVID-19

18 decembrie 2020  |  11:20  |  👁 608 Vizualizari


Președintele și premierul Franței, premierul spaniol și președintele Consiliului UE se autoizolează

Macron a fost diagnosticat după ce a avut simptome, a declarat joi Palatul Elysée. El se va izola timp de șapte zile și „va continua să lucreze și să-și desfășoare activitățile de la distanță”.

Primul ministru Jean Castex, care a participat miercuri la o reuniune ministerială săptămânală la Elise, se auto-izolează, la fel și Richard Ferrand, șeful Adunării Naționale, camera inferioară a parlamentului. Distanțarea socială a fost practicată și au fost purtate măști în timpul ședinței săptămânale de cabinet, potrivit unui purtător de cuvânt al Elysée.

Pedro Sánchez, premierul Spaniei, și Charles Michel, președintele Consiliului European, ambii luând prânzul împreună cu Macron la Elise, pentru a sărbători cea de-a 60-a aniversare a OECD, au intrat în carantină.

Macron a participat, de asemenea, joi și vineri săptămâna trecută la un summit al liderilor UE, care a inclus o întâlnire bilaterală cu cancelarul german Angela Merkel.

Macron este ultimul dintr-un șir de lideri mondiali care au contractat coronavirus, inclusiv președintele american Donald Trump, premierul britanic Boris Johnson și Jair Bolsonaro, președintele Braziliei. Ministrul francez de finanțe, Bruno Le Maire, a avut și el virusul anul acesta.

Potrivit Reuters, Macron, în vârstă de 42 de ani, a anulat toate călătoriile viitoare, inclusiv o vizită planificată în Liban, iar biroul său lucrează pentru a urmări toate contactele pe care le-ar fi putut avea în ultimele zile.

Oficialii Elysée nu au furnizat încă detalii despre modul în care Macron a fost infectat sau despre simptomele specifice. Soția sa, Brigitte Macron, se auto-izolează și nu are simptome, a spus Reuters, citând biroul ei.

Diagnosticul lui Macron vine în momentul în care Franța se confruntă cu un al doilea val de pandemie de coronavirus care a ucis peste 59.000 de oameni din țară. Franța a raportat miercuri 17.615 noi cazuri zilnice și 289 de decese.

Al doilea blocaj la nivel național al Franței, care a fost instituit în octombrie, a redus numărul zilnic de noi infecții și spitalizări, dar încetinirea s-a oprit în ultimele săptămâni.

Franța va ușura restricțiile pentru sărbătorile de Crăciun. Restaurantele și barurile rămân închise, iar Franța ar putea fi nevoită să respingă planurile de redeschidere în ianuarie, dacă infecțiile nu vor putea fi controlate până atunci.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.