Comisar european: Uniunea Europeană va căuta o resetare a relației comerciale cu Statele Unite

7 ianuarie 2020  |  10:24  |  👁 327 Vizualizari


Phil Hogan, noul comisar european pentru comerț, a declarat că va căuta o resetare a relației comerciale între Uniunea Europeană și Statele Unite. Astfel va purta discuții pe mai multe subiecte complicate când se va întâlni pentru prima dată cu omologul său american.

Administrația președintelui american Donald Trump a impus, la mijlocul anului 2018, tarife pe oțelul și aluminiul provenit din Uniunea Europeană. Totodată, a majorat taxele vamale pe bunuri europene în valoare de 7,5 miliarde de dolari, pe fondul disputei subvențiilor plătite de statele UE în conturile producătorului european de aeronave Airbus. Acum, amenință Franța cu noi tarife pe seama unei taxe de 3% pe veniturile giganților americani de internet.

Cele două părți încearcă să ajungă la o înțelegere comună, care să elimine în general taxele pe import. Din păcate negociatorii s-au blocat asupra subiectului produselor agricole. Statele Unite susțin că tema trebuie inclusă într-un eventual pact comercial, lucru pe care UE îl refuză.

Un alt subiect-problemă pentru UE în negocieri este politica Washingtonului de paralizare a activității Organizației Mondiale a Comerțului. Ea va urmari  blocarea numirii unor noi membri în corpul ce soluționează disputele comerciale internaționale.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.