CM 2022: Violenţe la Bruxelles după ce Maroc a învins Belgia cu 2-0

28 noiembrie 2022  |  08:36  |  👁 173 Vizualizari


O serie de incidente violente au avut loc duminică la Bruxelles, după victoria Marocului împotriva Belgiei (scor 2-0), la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, “câteva zeci de personae” atacând forţele de ordine şi incendiind o maşină şi mobilierul stradal, informează AFP.

Poliţia a raportat revenirea la calm începând cu ora locală 19:00 şi a anunţat că au fost unsprezece arestări în capitala belgiană, inclusiv o persoană plasată în custodia poliţiei.

Incidentele au izbucnit cu ocazia adunărilor spontane de sute de susţinători ai Marocului care au fluturat paşnic steaguri şi au lansat artificii în timp ce multe maşini au claxonat. Marocanii sunt una dintre principalele comunităţi străine din Belgia.

Chiar înainte de finalul meciului, în centrul oraşului Bruxelles, “zeci de oameni, dintre care unii erau cu cagule, au căutat o confruntare cu poliţia, ceea ce a compromis siguranţa public”, a anunţat poliţia într-un comunicat, care a raportat folosirea echipamentelor pirotehnice, aruncarea de proiectile, manifestanţi înarmaţi cu bastoane, un incendiu pe un drum public şi distrugerea unui semafor.

”Un jurnalist a fost rănit la faţă de artificii”, potrivit poliţiştilor, care au decis să intervină cu un tun cu apă şi gaze lacrimogene.

Pentru această intervenţie au fost mobilizaţi o sută de poliţişti, împotriva cărora s-au aruncat diverse proiectile, în timp ce un elicopter de supraveghere a survolat oraşul.

Un jurnalist AFP a văzut demonstranţi arzând o maşină, coşuri de gunoi şi trotinete electrice.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.