Cine este Margot Robbie și care sunt cele mai bune filme în care a jucat?

2 februarie 2021  |  06:41  |  👁 1105 Vizualizari


Australianca nominalizată la Oscar și-a început cariera la vârsta de zece ani, jucând în soap opera Neighbours, cu ceva timp înainte de a apărea pe ecranele Americii cu seria scurtă Pan AM.

Dacă vorbim despre cele mai bune filme cu Margot Robbie, urâcioșii ar spune că sunt cele pentru bărbați deoarece este probabil una dintre cele mai frumoase și sexy actrițe de la Hollywood. Însă sunt mult mai multe de admirat la ea, în afară de caracteristicile fizice, iar aici ne referim strict la abilitățile actoricești.

Australianca nominalizată la Oscar și-a început cariera la vârsta de zece ani, jucând în soap opera Neighbours, cu ceva timp înainte de a apărea pe ecranele Americii cu seria scurtă Pan AM. Și de aici podul s-a clădit imediat și am putut să o vedem pe Margot Robbie alături de Leonardo DiCaprio în filmul lui Martin Scorsese, „The Wolf of Wall Street”. În anii ce au urmat Margot Robbie a demonstrat că este o actriță foarte talentată, mult mai talentată decât frumusețea incredibilă pe care o afișează, foarte versatilă în abordarea rolurilor, cu o carieră în plină ascensiune. Este o chestiune de timp până ce o vom vedea pe lista principală a celor mai buni actori de la Hollywood.

Dar să vedem care sunt cele mai bune filme în care a jucat Margot Robbie:

Suite Francaise (2015)
Deși împarte căsuța distribuției cu unii dintre cei mai talentați actori, printre care Michelle Williams și legendara Kristin Scott Thomas, Margot Robbie face un rol de excepție în drama romantică „Suite Francaise”. Bazat pe romanul din 2004, cu același nume, acțiunea urmărește povestea de dragoste ce se aprinde între o țărancă franțuzoaică și un soldat german în timpul ocupației naziste asupra Franței. Deși nu a avut parte de lansarea teatrală anticipată de cineaști, a fost un film destul de bine primit, cu un rol secundar foarte puternic și bine jucat de Robbie. Nu este filmul pentru care o vei ține neapărat minte, dar dacă vrei să vezi cum a crescut în cariera actoricească, este un film bun cu care să începi.

Dreamland (2019)
Dreamland e un titlul de care probabil nu ai auzit încă pentru că abia și-a terminat periplul pe la festivalurile de film, însă primele recenzii demonstrează că este încă un rol dramatic, puternic pentru Margot Robbie. Unii au spus că are un aer ce seamănă cu cel din Bonnie & Clyde, personajul lui Robbie fiind alături de gașca unor tâlhari. Dar ce e sigur, majoritatea spun că trebuie văzut.

Goodbye Christopher Robin (2017)
Chiar dacă Christopher Robin din 2018 a primit mai multă atenție din partea criticilor, Goodbye Christopher Robin nu ar trebui ignorat. Filmul dramatic și surprinzător de sumbru, privește viața lui A.A. Milne (Domhnall Gleeson), autorul introvertit, afectat de PTSD și creatorul personajului clasic, pentru copii, Winnie the Pooh, și al cercului său de prieteni, inclusiv Christopher Robin (numit după fiul său din viața reală). Este o poveste care spune publicului cum a apărut unul dintre cele mai iubite personaje ale noastre, precum și necazurile care s-au întâmplat în viața reală, atât în interiorul cât și în afara Pădurii de o sută de acri.

Margot Robbie joacă rolul lui Daphne Selincourt, soția lui A.A. Milne. Deși nu obține atât de mult timp de ecran ca să poată arăta potențialul dramatic pe care îl posedă o actriță atât de talentată, ea profită la maxim, oferind o performanță convingătoare, pe deplin investită, ca o femeie care face tot ce poate pentru a ajuta la creșterea unei familii, chiar și atunci când lumea din jurul lor începe să se închidă, datorită succesului celui mai mare personaj al soțului ei.

The Big Short (2015)
Deși satira biografică câștigătoare a premiului Oscar, a lui Adam McKay, „The Big Short” ar putea să nu se încadreze în definiția tipică a unui film „Margot Robbie”, Margot Robbie face totuși o impresie remarcabilă în scena ei foarte scurtă din acest lungmetraj. Ea este folosită într-o scenă comică, dar informativă, în care explică cu ușurință toți termenii financiari confuzi folosiți de oamenii de pe Wall Street în jocurile lor cu bani, tranzacții și discuții corupte. Scena lui Robbie o găsește pe actriță într-o baie cu bule, însoțită de un fundal superb și un majordom umplând un pahar de șampanie în timp ce actrița explică, în termeni laici tot jargonul care a confuzat privitorul. Este un rol ce ne amintește de „The Walf of Wall Street”, filmul care i-a adus celebritatea.

Whiskey Tango Foxtrot (2016)
Margot Robbie joacă rolul corespondentei BBC care își povestește experiențele și întâmplările întâlnite în viața reală în timp ce a fost trimis special în zone de război. Nici acesta nu e un film pentru care să ne amintim de Margot Robbie, dar este unul care arată cum se dezvoltă profesional și cum calitățile sale actoricești sunt evidențiate în cel mai bun mod cu putință.

I, Tonya (2017)
În rolul care îi aduce prima și bine meritata nominalizare la Oscar, Margot Robbie oferă audienței o nouă perspectivă asupra poveștii extrem de mediatizate a lui Tonya Harding. Chiar dacă filmul în sine are tot felul de inflexiuni de ton care se echilibrează între momentele de comedie și cele intens dramatice, nu trebuie neglijată performanța incredibilă a lui Margot Robbie în rolul principal. Ea poartă vulnerabilitatea, culpabilitatea, magnetismul și raritatea emoțională pentru a-și face performanța extraordinară în multe din aceleași moduri în care Tonya Harding a fost o patinatoare excepțional de talentată, chiar înainte ca viața vedetei să înceapă să se dezvăluie în jurul ei.

About Time (2013)
Cu puțin înainte ca Margot Robbie să fie aleasă pentru a străluci în „The Wolf of Wall Street”, a făcut o impresie foarte bună în acel impresionant rol secundar jucat în comedia fermecătoare despre timp, a lui Richard Curtis. Acest film a arătat, pentru cei care aveau ochi să vadă că Robbie va deveni vedetă.

Z for Zachariah (2015)
În comparație cu alte filme în care a jucat Margot Robbie, acesta nu a avut parte de atenția meritată. Chiar și în ciuda trio-ului de talente: Margot Robbie, Chiwetel Ejiofor și Chris Pine. Piesa de personaj mut, liniștit, care se concentrează în jurul unui grup mic de oameni după o apocalipsă nucleară, le oferă acestor actori extraordinari o mulțime de spații pentru a-și arăta abilitatea de a acționa și aceasta este cu siguranță o oportunitate pentru care trăiesc. Însă, este în special Margot Robbie, în rolul principal, care oferă una dintre cele mai puternice, cele mai subestimate interpretări ale sale până în prezent, ca Ann Burden, un personaj umil, profund complex și nuanțat.

 

Once Upon A Time…In Hollywood (2019)
Deși este cel mai recent titlu al lui Margot Robbie, este și unul dintre cele mai bune filme ale actriței până în prezent. Jucând rolul legendarei Sharon Tate, o femeie ce a avut o soartă oribilă, Robbie are o parte importantă în ultimul film al lui Quentin Tarantino.

În timp ce Tate rămâne cunoscută pentru moartea ei brutală și oribilă, Tarantino și Robbie folosesc această performanță pentru a-i sărbători viața de scurtă durată și a arăta cum a fost în cele din urmă o tânără fermecătoare și talentată.

The Wolf Of Wall Street (2013)
Așa cum am tot spus până acum, The Wolf of Wall Street a fost cel mai important rol al lui Margot Robbie de până acum.

Niciodată nu este puțin lucru în cariera unui actor, acela de a avea șansa să lucreze cu marele Martin Scorseze, iar Robbie a profitat din plin de această oportunitate. A oferit o performanță uimitoare și captivantă în rolul lui Naomi Lapaglia, a doua soție a lui Jordan Belfort, jucat de Leonardo DiCaprio.

Deși The Wolf of Wall Street a fost un produs conceput pentru Leonardo DiCaprio, pentru a lucra din nou cu prietenul său Martin Scorsese, în final, performanța lui Margot Robbie este cea care iese în evidență pe tot parcursul filmului, oferind o interpretare uimitoare, radiantă și foarte amuzantă. Așa că nu a fost de mirare că actrița este acum una dintre cele mai căutate vedete de la Hollywood.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.