Cele mai bune 30 filme de comedie – vizioneaza-le când rămâi fără idei

21 martie 2020  |  14:01  |  👁 2549 Vizualizari


Vrei sa te relaxezi urmarind o comedie și nu stii ce să vezi? Avem peste 30 de filme de comedie pentru tine, dacă vrei să te relaxezi după o zi de muncă. Sau poate cauți o comedie să râzi cu prietenii și familia în weekend. Așadar, iată ce filme de comedie îți sugerăm:

1. (2003)Intolerable cruelty

intolerable cruelty filme comedie

Începem cu o comedie romantică în care dragostea apare acolo unde te aștepți mai puțin. Prin urmare el e, nici mai mult nici mai puțin, decât cel mai priceput avocat în divorțuri (George Clooney). Iar ea e cunoscută pentru căsătoriile din interes (Catherine Zeta Jones).

2. The Blind Date (1987)

blind date filme de comedie

Personajul lui Bruce Willis merge la o cină cu clienți importanți. Dar nu știe că partenera lui ( Kim Basinger ) se schimbă complet după un păhărel. Urmează așadar un șir nesfârșit de glume, cu o Kim Basinger de neoprit.

3. OSS 117: Cairo, nest of spies (2006) și Lost in Rio (2009) – filme de comedie care parodiază seria James Bond

OSS 117 jean dujardin filme de comedieParodia OSS 117 reușește să-l facă pe James Bond super haios. Unde mai pui că buna dispoziție a James Bond-ului francez (Jean Dujardin) e molipsitoare. După OSS 117: Cairo, nest of spies, vă sugerăm să vedeți și continuarea, OSS 117: Lost in Rio (2009). Ar mai fi de adăugat că pe Jean Dujardin l-ai văzut probabil în The artist.

4. Snatch (2000) și Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) – filme de comedie și de acțiune

snatch filme de comedie

O comedie cu Brad Pitt, cu mafioți și tot felul de dubioși, toți în căutarea unui diamant? Da, e de încercat, mai ales pentru umorul englezesc și pentru ritmul rapid al acțiunii. Dacă ți-a plăcut, încearcă și Lock, Stock and Two Smoking Barrels.   Este tot o comedie, scrisă și regizată de același englez (Guy Ritchie).

5. Overboard (1987)

overboard-1987 filme de comedie

Goldie Hawn e o tipă comodă, dar care ajunge mamă pentru copiii deja mari ai lui Kurt Russell. În consecință, transformarea lui Goldie Hawn într-o femeie atentă la nevoile celorlalți se face prin tot felul de probe simpatice. Iar chimia dintre cele două personaje prinde bine filmului.

Pentru că ce e bun e copiat, comedia din 1987 a avut parte de o nouă versiune in 2018 și are acelasi titlu.

6. Green Book (2018)

green book filme de comedie

Dacă vrei să vezi o comedie nouă, atunci îți recomandăm Green Book(2018). Pentru că este un film de călătorie cu poveste bine construită, dialoguri deștepte și personaje solide.

Se poate naște o prietenie între un bodyguard cu idei puține dar fixe și un pianist cu fițe? Da, dar numai după multe râsete. Îl poți vedea oricând pe HBO Go.

7. Crazy, Stupid, Love (2011)

crazy stupid love filme de comedie

Crazy, stupid, love una dintre cele mai haioase filme de comedie din ultimii ani. De ce le-a ieșit atât de bine? În primul rând datorită poveștii bine scrise, iar în al doilea rând a distribuției excelente.

Așadar, Cal (Steve Carell) e un tata de familie cu haine demodate și tunsoare de tataie. În schimb, celălalt personaj (Ryan Gosling) e cel mai sexy bărbat din cartier… Așa că Ryan încearcă să-l învețe pe Cal cum să devină la fel ca el. Doar că aceasta e o misiune aproape imposibilă, din care se nasc multe situații distractive.

Este și pe Netflix.

8. Bandits (2001)

bandits 2001 filme comedie

Personajul lui Bruce Willis și partenerul lui de răutăți se-ndrăgostesc de tipa pe care au răpit-o (interpretată de Cate Blanchett). Pentru că nimeni nu știe exact ce-și dorește, din acest triunghi al dragostei se nasc multe răsturnări haioase de situație.

9. Bridesmaids (2011)

bridesmaids filme de comedie

Bridesmaids e o versiune proaspătă a unei povești des întâlnită în filme de comedie: o nuntă care se transformă într-un eșec de tot râsul. De aceea a primit o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu. Ceea ce nu e puțin lucru pentru o comedie. Mai mult, autoarea principală a poveștii este Kristen Wiig, membru al echipei Saturday Night Live, cea mai cea emisiune TV de comedie din Statele (se difuzează de peste 40 de ani fără întrerupere).

Poți s-o vezi și pe Netflix.

10. Welcome to the sticks (2008)

welcome to the sticks filme de comedie

Comedia Welcome to the sticks este filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile în Franța. Lucru care spune ceva despre cât de bună este. Iar dacă ți se pare că nu prea mai găsești filme americane haioase, nu ești singura/singurul. Așa că hai să descoperim comediile franțuzești, pentru că de multe ori au glume mai proaspete decât cele de la Hollywood.

11. Groundhog Day (1993)

ziua cartitei filme comedieGroundhog Day / Ziua cârtiței a crescut în preferințele publicului, de la momentul lansării până azi. Și trebuie să recunoaștem că unii dintre noi revenim la ea, mai ales atunci când nu știm ce să mai vedem.

Așadar, cum ar fi să retrăiești aceeași zi la nesfărșit? Bill Murray ne demonstrează că poate fi foarte distractiv, mai ales pentru spectatori. Dacă vă place stilul lui Bill Murray, încercați și alte filme de comedie în care joacă. Câteva sugestii ar fi Ghostbusters, Rushmore sau Broken Flowers.

12. The 40 year old virgin (2005)

the 40 year old virgin filme comedie

The 40 year old virgin e o comedie despre sex, care reușește să nu cadă în prost gust. Dacă aveți nevoie de mai multe argumente, filmul e creat și regizat de Jude Apatow, recunoscut pentru serialul de comedie de cursă lungă, Girls, și pentru scrierea, producerea sau regizarea mai multor comedii de succes: Knocked Up (2007), Funny People (2009), This Is 40 (2012), Trainwreck (2015).

Este și pe pe Netflix.

13. Trainwreck (2015)

trainwreck amy schumer filme comedie

În primul rând, Trainwreck este o comedie romantică foarte directă, deci nu vă așteptați la glume de mare finețe. În al doilea rând, are două nominalizari la Globurile de Aur, pentru cea mai bună comedie și cea mai bună actriță. Puteți să vă așteptați așadar la glume bune, dar cu tușe ceva mai groase. Pentru că Amy Schumer, un stand-up comedian aflat pe val în State în ultimii ani, nu este tocmai Audrey Hepburn, așa cum această comedie nu e chiar Breakfast at Tiffany’s sau Roman Holiday.

14. Mamma Mia! (2008)

mamma-mia filme de comedie

O comedie de vară, cu multă muzică bună, briză și probleme ușoare. Sophie se pregătește de căsătorie, dar se folosește de acest moment pentru a afla cine e de fapt tatăl ei. Bineînțeles că mama, jucată de Meryl Streep, nu e deloc încântată de revederea cu foștii parteneri.

15. Magic Mike (2012)

magic mike filme de comedie

Magic Mike e o comedie de vară cu stripperi, jucați printre alții de Matthew McConaughey și Channing Tatum. În una din cele mai haioase scene, Matthew McConaughey, îmbrăcat în haine strânse pe corp și prea mici pentru el, face o demonstrație despre mișcarea bazinului într-un show de striptease.

16. Bad Teacher (2011)

bad teacher cameron diaz

Planurile lui Cameron Diaz de a se căsători cad. Dar speră să-l cucerească totuși pe Justin Timberlake, un profesor la școala unde predă și ea. Cu siguranță Cameron Diaz e în elementul ei în această comedie. Dar nici Timberlake nu se lasă mai prejos, în rolul de băiat timid. Așa că Bad Teacher merge pentru relaxarea de după serviciu, când nu ai chef de filme cu pretenții.

Dacă ți-a plăcut, încearcă și comedia Sex Tape, tot cu Cameron Diaz.

17. Silver Linings Playbook (2012)

silver-linings playbook filme de comedie

Unul dintre cele mai bune filme ale anului 2012, cu multe nominalizări la Oscar, Silver Linings Playbook are în centru două personaje. Se pare că acestea și-au pierdut complet busola în viață, dar încearcă să o regăsească împreună. El este jucat de Bradley Cooper, iar ea de Jennifer Lawrence.

 

18. Adam’s Apples (2005) – comedie neagră

adam's apples filme de comedie

Ce poate ieși din întâlnirea dintre un neo-nazist, un hoț și un preot care crede orbește în bunătatea oamenilor? Ai ghicit, o comedie neagră. Așadar, dacă îți place umorul negru, atunci Adam’s Apples este o alegere potrivită pentru tine. Dar și dacă îți place actorul Mads Mikkelsen, pentru că joacă rolul principal în acest film.

Ar mai fi de spus ca este scris și regizat de Anders Thomas Jensen, un specialist al comediilor negre, cam la fel ca Frații Coen, doar că în Danemarca 🙂 .

19. Zoolander (2001)

zoolander ben stiller comediePentru momentele când cauți o comedie ușoară, încearcă Zoolander. Ben Stiller ne oferă glume în cascadă, în rolul unui top model ‘pensionat’. Deși nu mai lucrează, reușește să intre în tot felul de încurcături, una mai aiurită decât cealaltă. Aș adăuga că poți încerca și Zoolander 2 și Tropic Thunder.

20. Mujeres al borde de un ataque de nervios / Femei în pragul unei crize de nervi (1988)

Mujeres al borde de un ataque de nervios antonio banderas filme de comedie

O comedie simpatică și ușoară este și Mujeres al borde de un ataque de nervios. În primul rând pentru că regizorul (Pedro Almodovar) reușește să transforme povestea tip telenovelă în 100% umor. Iar în al doilea rând pentru că Antonio Banderas joacă unul dintre personaje, pe când nu plecase încă la Hollywood.

Cât despre filmele spaniole, vă sugerăm să nu le ocoliți. Mai ales pe cele semnate de Almodovar, unul dintre cei mai buni regizori spanioli. Almodovar a mai semnat câteva filme de comedie: Kika, Tie me up! Tie me down! etc. Și dacă tot vorbim de filme spaniole, o comedie de nota 10 este și The discreet charm of the bourgeoisie.

 

21.  Dr Strangelove (1964)

Dr._Strangelove

Dacă vrei să te distrezi, dar și să bifezi o capodoperă a filmului, Dr. Strangelove poate fi o alegere foarte bună. Această comedie neagră (regizată de Stanley Kubrick) satirizează criza nucleară dintre Statele Unite și URSS din anii ’60. Așa că nu scapă de ironie politicieni, generali, amantele generalilor, ambasadori și mulți alții.

22. Arsenic and old lace (1944)

Arsenic and Old Lace Cary Grant

Dacă vreți o comedie clasică, atunci Arsenic and old lace este pentru voi. Se pare că cele mai dulci și pașnice mătușici sunt de fapt criminale în serie. Spre uimirea totală a nepotului lor, personajul jucat de legenda Cary Grant.

Alte comedii clasice cu Cary Grant de încercat sunt și His Girl Friday, Bringing up Baby, The Philadelphia Story, That touch of mink.

23. Annie Hall (1977)

annie hall filme de comedie

Când spui Woody Allen, spui comedie. Iar Annie Hall e comedia pentru care Woody Allen este cel mai cunoscut. Miezul acestei comedii e povestea de dragoste între doi intelectuali new-yorkezi. Woody Allen e personajul principal, care analizează încontinuu, singur sau cu prietenii, orice i se întâmplă în relație.

Dacă ai văzut deja Annie Hall, poți încerca alte comedii semnate de Woody Allen, de exemplu Love and Death, Whatever Works, Zelig sau Sweet and Lowdown.

24. The Big Lebowski (1998)

the big lebowski comedii

Sursa umorului din The Big Lebowski este o încurcătură de identități. Astfel, personajul principal, The Dude, e cel mai relaxat om din lume. De aceea nu are niciun obiectiv în viață în afară de conservarea stării de relaxare. Însă, fără voie, the Dude e antrenat într-un carusel de răpiri, atacuri și răzbunări.

The Big Lebowski e unul dintre cele mai bune filme de comedie din anii ’90. Iar dacă vreți să continuați cu alte filme de comedie în același stil, încercați și alte producții ale Fraților Coen. De la Fargo, la O Brother, Where Are Thou, la Burn After Reading și Hail, Caesar!

25. The Party (1968)

the_party_filme de comedie

De multe ori succesul comediilor se bazează pe talentul actorului principal. E cazul și comediei The party / Petrecerea. Actorul este Peter Sellers, unul dintre cei mai mari actori de comedie. Sellers joacă rolul unui indian total nepregătit să facă față unei petreceri hollywoodiene cu ștaif. Rezultă un lanț de gafe, una mai distractivă decât alta.

Dacă e pe gustul vostru, poate încercați și seria The Pink Panther / Pantera Roz. Pentru că îl are în prim plan tot pe Peter Sellers și e regizată de același Blake Edwards. De asemenea, de la același regizor puteți vedea comedia romantică Breakfast at Tiffany’s.

26. Monty Python and The Holy Grail (1975)

Monty python holy grail filme de comedie

Dacă aveți chef de glume în care totul e permis, atunci vă recomandăm Monty Python and The Holy Grail.

Ați ghicit, e vorba despre o parodie a legendei Regelui Arthur și căutarea Sfântului Graal. Pregătiți-vă pentru glume sărite de pe fix, la care grupul de comedie britanic Monty Python se pricepe de minune. Dacă vă place, continuați cu celelalte filme Monty Python, Life of Brian și The Meaning of Life.

Este și pe Netflix.

27. The Incredible Jessica James (2017)

the incredible jessica james filme comedieNu ai un nivel bun de energie? Atunci încearcă The Incredible Jessica James. Jessica nu și-a găsit drumul în viață, dar nu se lasă cu una cu două. Mai mult, e plină de energie și optimism.

E o comedie produsă de Netflix.

28. Moonrise Kingdom (2012)

Moonrise_Kingdom_filme de comedie

Doi adolescenți fug împreună pentru a găsi Paradisul: o mică plajă necunoscută de nimeni. În acest timp, adulții nu prea știu cum să se organizeze în căutarea lor. Iar adulții sunt nimeni alții decât Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Tilda Swinton, Frances McDormand etc.

Dacă ți-a plăcut, încearcă și alte filme de comedie semnate de Wes Anderson: The Grand Budapest Hotel, Rushmore, The Royal Tenenbaums.

29. Carnage (2011)

carnage-filme comedieCarnage ți se potrivește dacă-ți plac dialogurile deștepte și nu ai chef de un film bazat pe acțiune. Patru părinți se întâlnesc să discute în cel mai civilizat mod despre cearta copiilor lor. Însă regulile de politețe cad una câte una, spre distracția noastră.

30. Up for Love (2016)

up for love filme de comedieUp for Love este ceea ce ne dorim de obicei de la o comedie pentru o seară de vineri. Pentru că e ușor de urmărit și nu-și propune să rezolve mari probleme. Astfel, ea începe o relație cu un bărbat care e tot ce-și poate dori o femeie. Doar că este foooarte scund… Iubitul e jucat de unul dintre cei mai haioși actori francezi, Jean Dujardin.

Alte filme de comedie franțuzești pe care le poți încerca:

The intouchables, Le dîner de cons – La cină cu un gogoman, seria Astérix și Obélix, Hoțul de inimi – Hearbreaker. Opțiuni pot fi și comediile clasice Vacanta domnului Hulot – Les vacances de M. Hulot și Playtime.

Cele mai multe filme de mai sus sunt filme de comedie produse la Hollywood. Dacă vrei ceva mai exotic, poți încerca și alte filme de comedie. De exemplu din Japonia (o sugestie ar fi Tampopo), China, Coreea de Sud, Taiwan (The Wayward Cloud) sau … Finlanda (de exemplu Le Havre).

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.