Ce acte sunt necesare pentru a primi ajutor social în 2023. Cine sunt românii care pot beneficia de bani de la stat

23 martie 2023  |  08:09  |  👁 166 Vizualizari


Statul oferă vouchere sociale, ca în anii trecuți, românilor din medii defavorizate. Care sunt actele de care au nevoie și cine sunt beneficiarii acestor voucherele?

Persoanele care își doresc să obțină ajutor social pe anul 2023 trebuie să știe că au nevoie de multe acte depuse.

Aceștia au nevoie de cerere tip,copie după buletin, cartea de identitate, carțile de identitate provizorii ale tuturor membrilor familiei, care au împlinit 14 ani și copia după certificatele de naștere ale copiilor.

Se mai solicită, de asemenea, copie după certificatul de căsătorie, copie după o hotărâre de divorț definitivă și irevocabilă, dar și o copie după certificatul de rol fiscal pentru imobile.
Aceștia mai au nevoie la dosar de o adeverință eliberată de Asociația de locatari în care să se specifice numărul locuitorilor de la acea adresă.

Persoanele care pot beneficia de ajutor social

-Copiii și adulții încadrați legal în grad de handicap grav ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.700
-Familiile cu cel putin 2 copii în întreținere, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru anul 2023.

-Familiile monoparentale, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei
-Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutor social.
-Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidenta caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate cu baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei.

Tichetele de creșă ar putea crește de la 1 aprilie. Dacă în prezent valoarea este de 570 de lei pe lună, de luna viitoare ar urma să ajungă la 600 de lei pe lună.

Valoarea tichetelor de creșă ar urma să crească, din nou, începând cu luna aprilie, conform celui mai recent proiect care se află pe masa Ministerului Muncii.

Astfel că, valoarea  tichetelor   va crește până la 600 de lei pe lună, adică cu 30% mai mult decât în momentul de față.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.