Care sunt simptomele de coronavirus la bebeluși și copii mici

9 aprilie 2020  |  08:10  |  👁 729 Vizualizari


Studiile recente au descoperit faptul că micuții reacționează destul de bine în raport cu noul virus COVID-19. Se pare că doar o rată destul de mică de copii (incluzând bebelușii și preșcolarii) tind să dezvolte simptome mai grave, afirmă specialiștii.

Un studiu publicat online, în Jurnalul de Pediatrie, s-a concentrat pe mai mult de 2.000 de copii din China, infectați cu noul virus, pentru a concluziona care sunt cele mai frecvente simptome întâlnite. Studiul a analizat un număr impresionant de 2.143 de copii cu vârste cuprinde între 0-18 ani, dintre care puțin peste o treime au fost confirmați pozitiv cu coronavirusul. Ceilalți au fost analizați ca urmare a faptului că simptomele pe care le manifestau erau cele specifice infectării cu coronavirus, iar toate analizele (mai puțin testul efectiv pentru detecție) indicau infectarea.

Aproximativ jumătate din copii manifestau febră ușoară, oboseală, tuse, congestie nazală și ocazional, stări de greață sau diaree. Mai mult de o treime (39%) dintre copii au suferit simptome moderate, ceea ce însemna practic că la simptomele menționate anterior se mai adăugau problemele cu plămânii sau pneumonia.

Un procent de 6% (125 de copii) a dezvoltat simptome severe: tulburări grave respiratorii și dificultăți de funcționare a organelor interne. Concluzia studiului este următoarea: atât copiii cât și adulții au în mare parte cam aceeași modalitate de a dezvolta boala și asemenea adulților, și în cazul copiilor există un risc de a se confrunta cu simptome mai severe, chiar dacă într-un procentaj mai mic.

Peste 60% dintre copiii care au dezvoltat simptome severe aveau vârsta de 5 anișori sau chiar sub. O potențială explicație constă în faptul că au un sistem imunitar imatur: „Dacă nu au mai fost expuși niciunui virus în trecut, corpul lor va face față mai greu virusului”, spun specialiștii.

O mămică din UK face publică povestea micuțului său, în vârstă de doar 7 săptămâni infectat cu coronavirus, menționând că dorește să arate lumii care sunt simptomele la bebeluși, dat fiind faptului că încă nu se cunosc suficiente detalii. Așa cum menționau și experții din studiul prezentat anterior, micuțul prezenta oboseală severă, tușea ușor și strănuta des. La aceste simptome, mămica mai adaugă câteva: pielea pătată și un ochișor roșu, umflat și umed.

„Așa cum știm cu totii, la momentul de față există prea puține informații cu privire la reacțiile bebelușilor la coronavirus, iar eu am vrut să fac publică povestea fiului meu și simptomele cu care s-a confruntat, pentru a-i pune la curent pe părinții care, la un moment dat, s-ar putea confrunta cu această boală”, a declarat mămica.

Sursa: Qbebe.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.