10 recomandari pentru mame cand razboiul e langa noi

8 martie 2022  |  10:25  |  👁 672 Vizualizari


In loc sa iti faci scenarii fataliste, fa-ti planuri concrete despre ce ai putea sa faci daca, Doamne fereste, razboiul se extinde.

M-am gandit de multe ori zilele astea ca ne-ar fi prins bine sa avem ceva pregatire pentru situatiile de urgenta, atat noua, ca adulti, cat si copiilor. Insa degeaba ne victimizam cand razboiul este aici, in coasta noastra, tot ce putem sa facem este sa ne securizam cat putem si stim, sa ne echilibram emotional si sa oferim ajutor.

O sa le iau pe rand si o sa iti zic, din perspectiva mea, de mama si de strateg de schimbare, ce poti sa faci sa te echilibrezi emotinal si cognitiv si sa iei decizii strategice.

1. In primul rand mare atentie la ce surse de informare te expui, alege unele credibile si obiective.

2. Aloca un numar minim de minute pe zi in care sa verifici stirile. Sa nu cazi in capcana de a verifica constant fluxul. Emotional, creierul nostru nu face diferenta dintre imaginatie si realitate si ne da aceleasi emotii intense fie ca e real ce ni se intampla, fie ca ne imaginam ce am face daca am fi noi pe campul de lupta sau la granita ca refugiati. Pune-ti constant intrebarea: Ce e in controlul meu? Si lucreaza aici.

3. Deconecteaza-te de energia stirilor si revino la viata ta actuala constientizand unde esti de fapt si ce faci. Poti sa incerci diferite tipuri de respiratie, de meditatie sau pur si simplu sa observi ce ai in jur si sa constientizezi ca nu esti in acest moment in razboi.

4. Nu iti neglija rutinele sanatoase pentru ca aloci stirilor prea mult timp. Hraneste-te sanatos, hidrateaza-te, dormi suficient. Astea sunt actiunile esentiale, vitale, sunt nevoile de baza ale oricaui om.

5. Chiar daca esti ingrijorata de ce se petrece la vecinii nostri, incearca sa nu transmiti anxietatea copiilor tai. Echilibreaza-te, detaseaza-te de energia stirilor fie prin respiratie, meditatie, alergare, yoga, ritualuri spirituale, grupuri de prieteni sau orice are efect pentru tine, apoi joaca-te cu copiii, conecteaza-te cu ei, mangaie-i si constientizeaza ca aici si acum esti la tine acasa, in siguranta.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.