BREAKING NEWS Rafila: 20 de milioane de comprimate de iodură de potasiu, distribuite la DSP-uri

23 martie 2022  |  13:22  |  👁 442 Vizualizari


„Mergem puțin mai în profunzime și așteptăm cifrele referitoare la numărul de persoane de pe lista fiecărui medic de familie, pentru că intenționăm să găsim o formulă care să implice medicii de familie către distruibuirea acestor comprimate la pacienții de pe propriile liste”, a spus Alexandru Rafila.

Conform ministrului Sănătății, campania de distribuire a comprimatelor va fi dublată în perioada imediat următoare de o campanie de informare.

Aceasta ar urma să explice modul de utilizare a acestor comprimate, „care nu trebuie în niciun caz luate de către persoane decât în cazul unei recomandări exprese într-un anumit moment, în cazul unui incident nuclear”. Ministrul Sănătății a spus că aceste recomandări vor conține și detalii despre modul de păstrare a acestor comprimate.

Rafila, despre valul prelungit Omicron: încurajăm testarea ca măsură de control

Testarea împotriva COVID este în continuare „încurajată” de către ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila a menționat, tot miercuri, după ședința de Guvern, cele peste 4.000 de cazuri noi COVID înregistrate în ultimele 24 de ore, dintre care o treime în București, apoi Cluj-Napoca și Timișioara.

„Se respectă ceea ce s-a întâmplat și în perioadele anterioare, orașele cele mai mari dau cele mai mari cifre în ceea ce privește numărul de cazuri noi. Această creștere care se înregistrează în aceste zile o monitorizăm cu atenție”, a spus Rafila.

Ministerul Sănătății a păstrat toate „instrumentele” în ceea ce privește diagnosticul, evaluarea, tratamentul acestor pacienți: „există aceeași capacitate operațională, centrele de evaluare ambulatorii. Încurajăm, de asemenea, testarea ca măsură de control al acestei pandemii în țara noastră”.

Rafila a precizat că trendul este general în Europa, nu se înregistrează doar în România.

Autoritățile vor putea lua în dezbatere reintroducerea restricțiilor cauzate de COVID-19 în momentul în care jumătate din paturile de la ATI alocate în acest sens vor fi ocupate, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

sursa dcnewshttps://www.dcnews.ro/rafila-20-de-milioane-de-comprimate-de-iodura-de-potasiu-distribuite-la-dsp-uri_863183.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.