Belgia a încadrat România în zona roșie de COVID-19. Testul și autoizolarea sunt obligatorii, anunță MAE

People walk along Retiro park in Madrid while wearing face masks as a preventive measure against the spread of Coronavirus (COVID-19). Spanish government have introduced quarantine measures in some regions. Spain has the fifth-highest cases of Covid-19 on the continent, after Luxembourg, Romania, Bulgaria and Sweden. Coronavirus situation in Madrid, Spain - 27 Jul 2020,Image: 547689702, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

27 august 2020  |  08:16  |  👁 118 Vizualizari


Regatul Belgiei a încadrat România în zona roșie de COVID-19, de miercuri. Toți românii care merg în Belgia au obligația să facă un test molecular PCR pentru depistarea COVID-19 la intrarea în țară și să intre în autoizolare, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

„Testul este efectuat de autoritățile belgiene, la sosirea în această țară. Călătorii sunt rugați să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care dispune ulterior testarea. Conform informațiilor comunicate de autoritățile belgiene, dispunerea măsurii autoizolării și testarea pentru COVID-19 intră în competența autorităților regionale”, anunță MAE în comunicat

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie, autoritățile belgiene le recomandă să se adreseze medicului pentru testarea și autoizolarea la domiciliu.

De la 1 august, toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze în 48 de ore anterior intrării pe teritoriul belgian formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online la https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form.

Cei care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum și persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depășește 48 de ore sunt exceptate de la măsura completării formularului.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 și 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0032(0)2 344 0854.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.