Belarus cere ajutorul Rusiei. Președinții Lukașenko și Putin se întâlnesc la Soci

14 septembrie 2020  |  08:40  |  👁 84 Vizualizari


Liderul Belarusului, Alexandr Lukașenko, se întâlneşte, luni, cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Lukashenko se confruntă cu ample mișcări de protest în țară și vrea să ceară ajutorul Rusiei. Putin va oferi ajutor militar şi economic Belarusului și va încerca să aducă țara în sfera de influență, potrivit Mediafax.

Lukașenko și Putin se întâlnesc luni, la Soci, în condițiile în care situaţia din Belarus pare să fi scăpat de sub control. Este a cincea săptămână de proteste privind realegerea lui Lukașenko, ceea ce i-a forţat mâna liderului din Belarus să ceară ajutor Kremlinului.

Moscova îi oferă lui Lukașenko ajutor militar şi economic.

Putin a înfiinţat o „poliţie de rezervă”, la cererea lui Lukașenko, pentru a interveni dacă situaţia o va cere.

Ministerul rus a spus că va trimite paraşutişti în Belarus pentru exerciţii militare comune. Rusia s-a mai oferit să restructutreze şi să susţină sistemul bancar, transmite Reuters.

Presa internaţională scrie că ajutorul ar putea fi cartea câştigătoare a lui Putin, care a făcut presiuni mult timp pentru o integrare politică mai strânsă cu Minsk. Preşdintele rus ar putea avea, în cele din urmă, şansa să aducă Belarusul pe deplin pe orbita Rusiei.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.