Bashar al-Assad anunță organizarea de alegeri legislative pe 13 aprilie

4 martie 2020  |  08:39  |  👁 353 Vizualizari


Preşedintele sirian Bashar al-Assad a anunţat marţi organizarea de alegeri legislative pe 13 aprilie, relatează AFP. La alegerile legislative din 2016, partidul prezidenţial Baas a câştigat majoritatea celor 250 de locuri din Adunarea Naţională.

Conform Constituţiei siriene, alegerile legislative trebuie organizate la fiecare 4 ani.

La putere din 1963, partidul Baas a guvernat mult timp Siria cu o mână de fier. Pentru prima dată în 2012, Damascul a acceptat participarea la alegerile legislative a unor candidaţi care nu erau membri ai partidului Baas.

La aproape 9 ani de la izbucnirea conflictului sirian, puterea de la Damasc, susţinută de Rusia, şi-a extins controlul asupra a peste 70% din teritoriu. Asta după numeroase victorii împotriva rebelilor şi jihadiştilor.

Mai sunt însă zone care nu se află sub controlul Damascului. Printre ele se află şi regiunea Idlib, din nord-vestul Siriei. Astfel din  decembrie este  scena unei ofensive sângeroase a regimului şi a aliatului său rus împotriva jihadiştilor şi a rebelilor susţinuţi de Turcia.

Ankara controlează de asemenea o largă bandă frontalieră în nord-estul Siriei. Miliţiile kurde, mult timp susţinute de către SUA, controlează în continuare estul ţării, bogat în petrol.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.