Bani pentru montarea de garduri electrificate. Ce sume pot primi cei care trăiesc în localități frecventate de urși

12 martie 2023  |  08:29  |  👁 140 Vizualizari


Pentru a limita cât mai mult daunele provocate de urși, Ministerul Mediului dă 70 de milioane de lei pentru montarea de garduri electrificate sau alte dispozitive care să înlăture sălbăticiunile.

Pot lua bani atât persoanele fizice, cât și autoritățile locale. Acolo unde sunt deja montate astfel de sistemese văd rezultatele.

În Băile Tușnad, stațiune des frecventată de urși, 60% dintre gospodării sunt împrejmuite cu garduri electrificate. Autoritățile locale au montat astfel de dispozitive inclusiv în jurul tomberoanelor din apropierea caselor și blocurilor.

Exemplul ar trebui urmat mai ales în zonele unde sălbăticiunile ajung des. Administrația Fondului de Mediu dă 70 de milioane de lei pentru cumpărarea și montarea de garduri electrificate sau alte dispozitive pentru îndepărtarea animalelor.

Se vor putea înscrie atât persoane fizice, cât și administrații publice. De pildă, cei din prima categorie pot lua până la 15.000 de lei.

Finanțarea programului este nerambursabilă, iar ministrul Mediului susține că dacă va exista interes va continua și în anii următori.

Doritorii trebuie să depună mai multe acte, între care și o declarație pe proprie răspundere din care să reiasă de ce au nevoie de astfel de sisteme.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.