A intrat în vigoare controlul voluntar ANPC: firmele pot solicita să fie verificate pentru a se asigura că nu încalcă legea. Care sunt avantajele

15 noiembrie 2022  |  07:29  |  👁 195 Vizualizari


Pe principiul paza bună trece primejdia rea, statul vrea să facă pace între protecţia consumatorului şi firmele care pun pe piaţă produse sau servicii destinate populaţiei. De marți, 15 noiembrie, intră în vigoare controlul voluntar, adică un mecanism prin care firmele pot solicita să fie verificate de ANPC, pentru a se asigura că nu încalcă legea.

Societățile în care sunt constatate nereguli nu vor fi amendate

Pentru firmele care doresc să fie verificate de OPC, procedura prevede să se depună o cerere la comisariatul regional de care aparține societatea, iar ulterior comisarii OPC vor comunica și data la care vor veni să facă verificări.

Cererea trebuie să dețină toate datele de identificare a societății, dar și informații precise despre toate punctele de lucru, inclusiv depozite și specificul activității.

Principalul avantaj al acestui control voluntar este acela că dacă în timpul verificărilor sunt constatate nereguli, societățile nu vor fi amendate, ci vor primi de la inspectorii OPC un set de reguli pe care trebuie să-l aplice și să-l urmeze pentru a intra în legalitate, dar și un termen în care vor avea timp să facă acest lucru. La finalizarea termenului, OPC va verifica dacă s-au urmat pașii impuși.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.