7 LUCRURI PE CARE NU LE MAI POȚI FACE ÎN SARCINĂ

20 ianuarie 2022  |  12:06  |  👁 480 Vizualizari


Sarcina este un eveniment care îți schimbă și viața, și corpul. Odată ce descoperi că ești însărcinată, trebuie neapărat să faci unele schimbări în stilul tău de viață, așa încât tu și bebelușul să fiți în siguranță.
Pentru asta există o listă de lucruri pe care e extrem de important să le eviți. De la anumite produse la anumite ingrediente, de la tratamente de înfrumusețare la activitate fizică. Unele dintre ele ar putea să te surprindă!
1. Consumul de alcool
Alcoolul ajunge în concentrație mai mare în sângele fătului decât în cel al mamei, pentru că organismul lui nu este pregătit să-l metabolizeze. Așadar, nici măcar ocazional n-ar trebui să îl consumi. Alcoolul produce leziuni și tulburări ale funcției diferitelor țesuturi și organe, și în special a țesutului nervos. De asemenea, este factor de risc pentru avort spontan, dezvoltare intrauterină deficitară, naștere prematură, greutate mică la naștere, sindrom alcoolic fetal și moartea fătului.
2. Tratamentele de înfrumusețare
Orice femeie vrea să fie frumoasă, cu atât mai mult pentru copilul ei pe care se pregătește să îl îmtâlnească. Dar nu toate tratamentele de înfrumusețare (chiar și unele de relaxare) sunt permise în sarcină. Așadar, un mare NU pentru peelingul chimic, pentru electrostimulare, pentru masajul cu pietre fierbinți și saună.
3. Albirea dinților
Strălucirea zâmbetului tău va trebui să aștepte până la sosirea bebelușului. Tratamentele de albire profesionale precum și produsele de albire care pot fi cumpărate fără prescripție medicală nu sunt recomandate în timpul sarcinii din cauza substanțelor chimice folosite.
4. Realizarea de tatuaje
Oricât de mult ți-ai dori să marchezi evenimentul din viața ta cu un tatuaj, este recomandat să amâni realizarea acestuia până după ce vei naște. Principalul risc este cel de a contracta diferite infecții grave prin folosirea acelor – pe de o parte -, iar pe de altă parte există prea puține date cu privire la efectele substanțelor chimice din coloranți asupra sarcinii. Deci nu risca!
5. Exerciții fizice: abdomene
Chiar dacă practicarea exercițiilor fizice de intensitate moderată nu este total interzisă în sarcină, unele dintre ele vor trebui evitate, iar ridicările de abdomen în mod cert. Acest tip de exerciții pot provoca diastază abdominală, adică o separare a mușchilor drepți abdominali. În plus, acest exercițiu pune un stres inutil pe gât, pe mușchii flexori ai șoldului și pe spate.
6. Curățarea litierei pisicii
Femeile însărcinate trebuie să evite curățarea litierei pisicii din cauza riscului de toxoplasmoză, o infecție a sângelui rară dar gravă, care se poate transmite prin fecalele adorabilului animal de companie.
7. Utilizarea uleiurilor esențiale
Motivul pentru care viitoarele mame ar trebui să nu le folosească este că unele uleiuri esențiale pot fi toxice pentru copilul nenăscut, aflat în dezvoltare.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.