Toba de porc afumată e unul dintre cele mai consumate alimente în perioada sărbătorilor de iarnă. E foarte gustoasă şi rezistă mai mult timp, comparativ cu toba de porc făcută în casă, fără afumătoare.
Cum se pregăteşte toba de porc
Toba de porc se face din organe fierte bine, cu grăsime, mirodenii, mai ales sare, boia şi usturoi. Totul trebuie fiert bine pentru a se închega în curta sau maţele creţe în care se pune umplutura.
Totuşi, chiar dacă organele sunt fierte bine şi condimentate, toba nu rezistă foarte mult timp la rece dacă nu e afumată. Trebuie păstrată atârnată în beci sau balcon, însă la temperaturi negative şi ziua şi noaptea.
E de preferat să ţineţi toba de porc la frigider dacă vreţi să reziste mai multe zile după Crăciun. Trebuie să o înveliţi într-un şervet gros de hârtie ca să nu e umezească şi să nu se mucegăiască. Se păstrează la frigider cel mult o săptămână după ce a fost tăiată.
Apoi, după ce aţi feliat toba de porc, ea se pune în pungi la vid şi se poate congela câteva luni. E de preferat să fie vidată fiindcă în acest gel aroma ingredientelor se păstrează mai bine.
Ingrediente pentru reţeta de tobă de casă
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.