5 mituri despre corpul bărbaților: Ce ştiai până acum dar era greşit

16 decembrie 2021  |  12:32  |  👁 373 Vizualizari


Există o legătură între măsura piciorului şi lungimea penisului? Ei bine, nu. Iar acesta nu-i singura speculaţie pe care specialiştii o demolează.
Foarte multe zvonuri circulă în societate cu privire la corpul masculin. Desigur că nici bărbații nu-și dau prea mult silința să confirme sau să infirme astfel de mituri, notează Agerpres.
1. Bărbații se gândesc la sex la fiecare 7 secunde
O exagerare evidentă. Desigur, bărbații se gândesc la sex, dar o dată la fiecare șapte secunde este prea mult – ar însemna că bărbații se gândesc la sex de câte ori respiră, în fiecare zi a vieții lor.
Într-unul dintre cele mai aprofundate studii cu privire la comportamentele sexuale din SUA, coordonat în 1994 de Edward Laumann, profesor la Departamentul de Sociologie al Universității din Chicago, 43% dintre bărbați au susținut că nu se gândesc la sex nici măcar o dată pe zi. Frecvența acestor gânduri era, mai degrabă, de aproximativ două ori pe săptămână, până la de două ori pe lună.
2. Bărbații singuri au o viață sexuală mai activă decât cei căsătoriți
Înțelepciunea populară spune că burlacii au o viață sexuală foarte activă, în timp ce nefericiții care s-au căsătorit trebuie să se împace cu gândul unei vieți sexuale din ce în ce mai sărace. Ei bine, situația este de fapt invers. Un studiu realizat în 2006 de către National Opinion Research Center ajungea la concluzia că bărbații căsătoriți aveau o viață sexuală cu 28% până la 400% mai activă decât burlacii, în funcție și de vârstă. În plus, femeile căsătorite au o probabilitate mai mare de a ajunge la orgasm, iar bărbații căsătoriți oferă și primesc mai mult sex oral.
3. Lichidul seminal este plin de calorii
Lichidul seminal este compus din apă și nutrienți precum vitamina C, calciu și magneziu. El conține, de asemenea și fructoză, un zahar, dar este sărac din punct de vedere caloric, având, conform Dr.-ului Rachel Vreeman de la Universitatea din Indiana, doar 5 — 7 calorii. „Este puțin probabil să creeze probleme de dietă, dar acest argument nu ar trebui folosit în dispute casnice”, a glumit ea.
Dr. Rachel Vreeman este co-autoare împreună cu Dr. Aaron Carroll, de la aceeași universitate, a cărții „Don’t Swallow your Gum: Myths, Half-truths and Outright Lies About Your Body and Health”, menţionează Agerpres.
4. Odată ce îți razi barba sau părul, va crește din nou mai repede, mai des și mai aspru
„Dacă acest mit ar fi adevărat, am avea leacul pentru bărbații care au chelit”, explică Dr. Aaron Carroll. Părul abia ivit după ce ne-am ras pe cap sau ne-am ras barba poate părea mai întunecat la culoare și cu firul mai gros pentru că nu a fost expus încă suficient la Soare și la alți factori.
Un lucru este însă cert: odată ce va crește suficient, va arăta exact la fel cu părul pe care l-am ras, conform lui Aaron Caroll.
5. Bărbații care poartă numere mai mari la pantofi sunt mai dotați
Este adevărat că creșterea penisului și a degetelor de la picioare, precum și a clitorisului și degetelor de la mână, sunt guvernate de aceeași genă, însă dimensiunea degetelor nu spune nimic despre cea a penisului. Într-un studiu realizat pe mai mult de 3.000 de bărbați nu a fost identificată nicio corelație între dimensiunea labei piciorului și cea a organului sexual. Într-un alt studiu realizat în 2002 la Spitalul St. Mary din Londra, au fost examinate 104 penisuri și raportate la lungimea labei piciorului participanților la experiment, dar nu a fost identificată nicio corelație, relatează Agerpres.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.