6 semne ca va simtiti prea relaxati in relatia voastra si de ce este o problema

Millennial couple in quarrel, lying in bed back to back, using cellphones

21 martie 2023  |  11:09  |  👁 309 Vizualizari


Vrei sa te simti cat mai confortabil in relatia ta, bineinteles, dar este posibil ca acest lucru sa aduca si dezavantaje?

Asa cum se intampla de obicei in viata, ce e prea mult strica. Este valabil si in privinta gradului de relaxare intr-o relatie, care cu timpul se poate transforma in „delasare”. Toate acestea inseamna ca incetati sa mai evoluati si va dezvoltati impreuna, in calitate de cuplu.

„Pentru ca o relatie sa reziste cu adevarat in timp trebuie sa evoluati impreuna, nu doar unul pe langa celalalt”, spune avocata specializata in divort Nicole Sodoma pentru purewow.com.

Iata care sunt cele 6 semne negative care iti arata ca tu si partenerul tau va simtiti prea confortabil in realtia voastra:

Nu mai organizati intalniri romantice

„Indiferent de cat timp sunteti impreuna, este important sa gasiti timp doar pentru voi doi”, spune specialista. Intalnirile in doi nu ar trebui sa tina de domeniul trecutului, indiferent de cand formati un cuplu. „Faceti un efort pentru a gasi timp doar pentru voi doi, fie ca este o seara la film acasa sau o iesire romantica la restaurant. Pentru ca o relatie sa functioneze, ambele persoane trebuie sa fie dispuse sa depuna efort”, adauga Nicole Sodoma.

Petreceti timp impreuna, dar nu interactionati unul cu celalalt

Este in regula sa stai intr-o liniste placuta alaturi de partener, fiecare cu propriile ganduri, pasiuni sau carti, dar nu este un semn bun cand aceasta liniste confortabila devine o regula de baza. „Unele cupluri considera ca daca se afla unul langa celalalt inseamna ca au petrecut ‘timp impreuna’. Dar daca stau cu ochii in telefoane, computere etc. nu e acelasi lucru cu a interactiona si a petrece cu adevarat momente de calitate impreuna”, explica specialista.

Amanati discutii dificile

„Cheia oricarei relatii de durata, fie ca este romantica sau de alta natura, este comunicarea deschisa si sincera. De multe ori, partenerii care se simt prea confortabil in relatie vor amana conversatiile dificile”, spune specialista. Acest lucru se intampla pentru ca ne simtim suficient de in siguranta in relatie astfel ca negam problemele sau pentru ca ne simtim nesiguri si nu vrem sa „tulburam” apele. Oricare ar fi situatia, „odata ce cuplurile incep sa evite discutiile dificile, situatia incepe sa se deterioreze rapid.”

Nu va mai apreciati unul pe celalalt

Poate ca partenerul tau iti face cafeaua in fiecare dimineata si la un moment dat devii atat de obisnuita cu acest gest incat nici nu ii mai spui multumesc. „Confortul vine cu o senzatie de securitate, dar trebuie sa te asiguri ca nu profiti de acesta securitate si incetezi sa-ti mai apreciezi partenerul”, spune experta. „Acorda atentie lucrurilor pe care partenerul tau le face pentru tine, chiar daca nu ar fi obligat sa le faca. Apreciaza astfel de momente”, adauga ea. Un simplu multumesc este suficient pentru a-ti arata aprecierea.

Presupui ca stii totul despre ce gandeste si ce simte celalalt

Va cunoasteti pana la cel mai profund nivel si ai permanent senzatia ca stii ce simte sau gandeste persoana iubita. Desi poti intui si ai invatat sa descifrezi semne, comportamente sau mici gesturi, este o greseala sa presupui ca stii tot timpul ce este in mintea si sufletul celui de langa tine. O problema, spune specialista, este aceea ca in cuplurile in care ambii parteneri sunt foarte relaxati acestia nu mai verifica daca ceea ce cred ei este real. „Este important sa ne amintim ca ne schimbam si evoluam ca oameni si la fel se intampla in cazul gandurilor si sentimentelor noastre. Data viitoare cand presupui ca stii ce simte partenerul tau despre ceva anume incearca sa-l intrebi. Cresteti impreuna, nu separat”, adauga Sodoma.

Comunicarea dintre voi este despre logistica si nu despre viata

Cand i-ai trimis ultima data un mesaj partenerului tau doar ca sa-i spui ca te gandesti la el? Specialista spune ca „pentru multe cupluri, in special cele cu copii, conversatiile sunt dominate de stabilirea programului si organizarea lucrurilor care sunt de facut, de stabilit cine, unde, cand si ce trebuie sa faca”. Daca incepi sa simti ca ii trimit mesaje colegului de apartament, nu partenerului, este momentul sa faci unele mici schimbari pentru a da viata conversatiilor voastre. „Concentreaza-te mai mult pe a intelege nevoile partenerului tau si nu te teme sa restructurezi relatia voastra pentru a face lucruri cu intentie si scop”, declara specialista.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.