4 schimbări de perspectivă care te vor ajuta să ai o relație de cuplu mai puternică

5 mai 2020  |  06:49  |  👁 482 Vizualizari


Cum să ai o relație de cuplu mai puternică? Învață să-ți ajustezi unele credințe care-ți sabotau din umbră povestea de iubire.

O relație de cuplu mai puternică nu vine de la sine. Ea se construiește în timp, prin acțiuni asumate și conștiente. Dar ce se află în spatele acțiunilor? Gânduri sau principii despre relația de cuplu. Unele sunt utile, ajută relația să crească, altele creează nemulțumire și erodează cuplul. Așadar, iată ce comportamente sunt favorabile și e indicat să le dezvolți.

Într-o relație de cuplu mai puternică și bărbatul este susținut emoțional de femeie
Există această credință că bărbații sunt puternici, ei se descurcă oricum și nu au nevoie de sprijinul unei femei. Dar bărbații au fost întâi niște băieței care au crescut poate în critică, au fost ignorați. Nu au primit iubirea și atenția de care aveau nevoie, nu au fost lăudați și susținuți. Asta îi face ca la maturitate să aibă răni emoționale semnificative. Relația de cuplu are rol reparator, desigur, și, deși misiunea ta nu este de a-l salva pe el, cuplul este acel spațiu sigur, în care bărbatul se simte validat, apreciat, încurajat și acceptat pentru ceea ce este. Simte și știe că se poate baza pe partenera lui. Ce efect au toate acestea? O relație de cuplu mai puternică, evident.

Uită de compatibilitatea perfectă
Este imposibil să vă potriviți în absolut toate aspectele. Unele sunt esențiale, la care nu renunți sub nicio formă, altele mai pot fi trecute cu vederea. Pentru fiecare persoană lista de lucruri obligatorii și lista de negociabile conțin elemente diferite, care au importanță diferită. Iar bărbatul nu poate să îți împlinească de fiecare dată nevoile. Dar când tragi linie la final, contează ca aspectele bune, esențiale, să le depășească pe celelalte. O relație de cuplu mai puternică este cea în care renunțăm la iluzia perfecțiunii.

Amintește-ți că nimic nu este veșnic
Așa este, sunteți legați printr-un copil. Poate chiar printr-o afacere comună, prin posesiuni materiale, rate și alte considerente financiare. Vă leagă un istoric comun de mulți ani, familie, prieteni, un statut social. Dar opresc toate acestea pe cineva care cu adevărat vrea să plece din relație? Justifică ele neglijarea, umilința, critica, violența verbală sau chiar fizică? Nu-l tratezi pe celălalt indiferent cât de rău, pentru că nu poate să plece de lângă tine. E posibil ca la un moment dat chiar să poată…

Vrei o relație de cuplu mai puternică? Atracția fizică este importantă
Nu doar femeile au nevoie să se simtă plăcute, atractive, dorite, ci și bărbații. Există o legătură semnificativă între tendința de a înșela și senzația că nu mai ești dorit de celălalt. Nu e vorba doar despre a face sex, actul în sine, ci despre atracția care te face să ajungi în pat. Sigur, vei spune că după ani de relație despre ce pasiune mai vorbim. Dar într-o relație de cuplu mai puternică cei doi își dau silința pentru a se păstra atractivi și a nu lăsa dorința să se stingă.

sursa:elle.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.