12 mai, Ziua internaţională a sănătăţii plantelor. Produsele cosmetice naturale și de înfrumusețare oferă comunităților forestiere oportunități de trai

12 mai 2022  |  06:26  |  👁 73 Vizualizari


Atât sănătatea noastră, cât și sănătatea planetei depind de plante. Plantele reprezintă 80% din alimentele pe care le consumăm și 98% din oxigenul pe care îl respirăm și totuși sunt amenințate. Până la 40% din culturile alimentare se pierd anual din cauza dăunătorilor și bolilor plantelor. Acest lucru afectează atât securitatea alimentară, cât și agricultura, principala sursă de venit pentru comunitățile rurale vulnerabile.

Schimbările climatice și activitățile umane modifică ecosistemele și dăunează biodiversității, creând în același timp noi nișe pentru ca dăunătorii să prospere. Călătoriile și comerțul internațional, care s-au triplat în ultimul deceniu, răspândesc și dăunători și boli. Trebuie să protejăm plantele atât pentru oameni, cât și pentru planetă, iar toți avem un rol de jucat.

Vă interesează produsele cosmetice naturale, care susțin comunitățile locale și nu ne epuizează resursele naturale?

Industria cosmeticelor a cunoscut o creştere de aproape 10% pe an. Pentru a profita de această piață pentru a crește veniturile comunităților rurale și forestiere din întreaga lume, FAO și Non-Timber Forest Products – Exchange Programme (NTFP-EP) au testat diferite produse de înfrumusețare derivate din pădure, care au fost folosit încă din antichitate în practici tradiționale și comerț în diverse țări din Asia și Pacific.

Instituţiile şi publicaţiile de profil atrag atenția asupra rolului pe care îl joacă pădurile în furnizarea de produse de înfrumusețare și arată cum aceste produse pot oferi opțiuni de trai comunităților.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.